Myhre vs. Morley: Dette er sesongens lag i Premier League

Petter Myhre og Trevor Morley har valgt ut sine forslag til sesongens beste ellever i Premier League. Si din mening: Hvilken TV 2-ekspert er du enig med?

Forrige uke ble de nominerte til sesongens beste spillere i Premier League offentliggjort av spillerforeningen (PFA).

Listene preges naturlig nok av lagene som har preget toppen av den engelske toppdivisjonen denne sesongen.

Se diskusjonene rundt spillerne øverst i artikkelen

De nominerte er Harry Kane (Tottenham), Jamie Vardy (Leicester), Mesut Özil (Arsenal), N'Golo Kanté (Leicester), Riyad Mahrez (Leicester), Dmitry Payet (West Ham).

Myhres utvalgte.
Myhres utvalgte.

Disse spillerne preger også lagene når vi har spurt et par av våre eksperter om å sette sammen sesongens Premier League-lag.

Valgene til Petter Myhre og Trevor Morley er basert på hvilke enkeltspillere som har utmerket seg mest. Derfor er begge lagene voldsomt offensive, både i formasjon og spillertyper.

– Dette er ikke nødvendigvis laget jeg ville tatt ut om jeg skulle vinne flest mulig kamper, men det er så mange gode offensive spillere som fortjener å komme med, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Sesongens lag: Trevor Morleys utvalgte.
Sesongens lag: Trevor Morleys utvalgte.

Leicester-spillere

De to ekspertene har mange av de samme spillerne, men skiller seg på noen punkter.

Myhre har Hector Bellerin (Arsenal) og Christian Fuchs (Leicester) i forsvarstrioen bakerst, der Trevor Morley går for Robert Huth og Wes Morgan (begge Leicester) ved siden av mannen begge to har: Tottenhams Toby Alderweireld.

– Jeg var litt i tvil om Fuchs. Der var det mange som kjempet om plassen. Huth og Morgan, Smalling, Walker og Monreal har alle vært bra. Jeg ville ha med en fra Leicester. Om det skulle være Morgan eller Fuchs det var det valget stod på til slutt. Jeg valgte en venstrefot der, forklarer Petter Myhre.

Tar debatten

Den siste forskjellen på de to lagene er formasjonsmessig.

Morley har valgt Danny Drinkwater sentralt på midten, mens Petter Myhre tar med Sergio Agüero på bekostning av Dele Alli på midtbanen etter hans hat trick mot Chelsea lørdag og 21 mål på 26 kamper.

– Jeg ville ha med Agüero. Han er ligaens beste spiss, og har vært det de siste tre sesongene. Hadde Agüero vært skadefri kan du lure på hvordan ting hadde sett ut og hvor mange mål han hadde scoret denne sesongen.

Petter Myhres lag (3-4-3:)

De Gea (Man. Utd)

Bellerin (Arsenal), Alderweireld (Spurs), Fuchs (Leicester)

Mahrez (Leicester), Kanté (Leicester), Özil (Arsenal), Payet (West Ham)

Kane (Spurs), Vardy (Leicester), Agüero (Man. City)

Trevor Morleys lag (3-5-2):

De Gea (Man. Utd)

Alderweireld (Spurs), Morgan (Leicester), Huth (Leicester)

Mahrez (Leicester), Kanté (Leicester), Özil (Arsenal), Drinkwater (Leicester), Payet (West Ham)

Vardy (Leicester), Kane (Spurs)