SJOKK: Jonjo Shelvey kom til Newcastle i januar, og sikret en kontrakt som gjør at han kan glise hele veien til banken. FOTO: Scanpix
SJOKK: Jonjo Shelvey kom til Newcastle i januar, og sikret en kontrakt som gjør at han kan glise hele veien til banken. FOTO: Scanpix Foto: Russell Cheyne

Shelvey vil tjene mer i Championship enn Neymar gjør i Barcelona

Kan bli en av tidenes best betalte spillere på engelsk nivå to.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle United har hatt en marerittsesong og ligger under streken i Premier League med fattige 25 poeng. Rafael Benitez har kommet inn for å redde skuta, og har seks kamper på seg til å holde klubben unna nedrykk. Foreløpig er det seks poeng opp til trygg grunn.

Enorme summer

I januar investerte den engelske klubben enorme summer i overganger. Blant annet kom Jonjo Shelvey med en prislapp pålydende 12 millioner pund.

Shelvey sikret seg dessuten en feit lønn og tjener hele 80.000 pund i uka. I lønnsforhandlingene mislyktes dessuten Newcastle med å forhandle fram en nedrykksklausul slik at lønnen ikke kuttes automatisk dersom klubben dropper ned et nivå.

Skulle Newcastle havne i Championship neste sesong vil Shelvey bli en av tidenes best betalte fotballspillere på nest øverste nivå i England. Scott Parker var i nærheten da han tjente 75.000 pund i uka mens han var i Fulham, men når likevel ikke helt opp til Shelvey.

Barcelonas tryllekunstner Neymar tjener til sammenligning 77.000 pund i uka, riktignok ikke medregnet bonuser. Han har scoret 27 mål så langt denne sesongen ble nummer tre i årets gullball-kåring bak Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Flere andre spillere med lukrative kontrakter har heller ikke noen klausul som omhandler nedrykk, og økonomisk kan degradering bli en kjempeutfordring for de svarte og hvite. Moussa Sissoko, Andros Townsend, Seydou Doumbia og Henri Saivet er andre spillere som har sikret seg lik lønn uansett divisjon, i følge Telegraph.

Etterlyser karakter

Benitez har stilt spørsmålstegn ved holdningene til visse spillere og lurt på hvorfor mange presterer så mye dårligere i kamper enn på trening.

Det er mye som tyder på at den spanske manageren forsvinner fra klubben dersom de skulle rykke ned denne sesongen. Forsvarsspiller Jamaal Lascelles har beskrevet situasjonen i klubben slik:

– På papiret har vi et latterlig bra lag, men vi må spille mer med hjertet. Vi trenger spillere som bryr seg og passer på hverandre, for det har vi manglet. Vi har teknisk gode spillere med masse talent, men vi må ha mer vilje og vise større karakter på banen. Det spiller ingen rolle hvor god man er dersom man ikke viser vilje til å kjempe, sier Jamaal Lascelles.