HISSIG: Lous van Gaal skal ha fyrt på alle knappene i pausen og etter kampen mot Tottenham. FOTO: Scanpix
HISSIG: Lous van Gaal skal ha fyrt på alle knappene i pausen og etter kampen mot Tottenham. FOTO: Scanpix Foto: Martin Rickett

Mener United-sjefen er rådvill: – La skylden på Rashford

Flere britiske medier mener å vite at Manchester United-spillere har mistet respekten for Louis van Gaal.

Det var i garderoben på stillingen 0-0 borte mot Tottenham søndag at det skal ha oppstått gnisninger.

I stedet for å komme med taktisk rådgivning, freste heller nederlenderen mot enkeltspillere. Blant dem som fikk unngjelde hardest, var stjerneskuddet Marcus Rashford, skriver The Sun. Flere britiske medier omtaler i dag Manchester Uniteds pause mot Tottenham søndag.

– Mislykket

Unggutten skal ha fått beskjed om at førsteomgangen hans var mislykket, i konkurranse med Premier Leagues kanskje beste midtstopperpar i Toby Alderweireld og Jan Verthongen. Van Gaal ga beskjed om at 18-åringen brukte for mye tid til å jage ballen ute på flankene. Spissen fikk heller ikke anledning til å rette opp inntrykket, da han ble plassert på benken i den andre omgangen.

Mange mener unggutten har reddet Louis van Gaal de siste ukene med sine fem scoringer, derav vinnermålet borte mot Manchester City.

Også Marcos Rojo skal ha fått ved det glatte lag etter kampen. Argentineren glapp markeringen på Alderweireld på 0-2, og det skal ha falt i svært dårlig jord hos den kontroversielle manageren. Dessuten skal han ha stilt spørsmålstegn ved Memphis Depays og Matteo Darmians dedikasjon, etter det han beskrev som en begredelig innsats etter at de ble byttet inn.

– Konfrontasjoner

Dette føyer seg bare inn i rekken av det som etter hvert kan kalles en Louis van Gaal-bonanza med kontroversielle hendelser.

Det har lenge vært spekulert i om den tidligere Barcelona- og Ajax-sjefen har mistet garderoben. Nå har spillerne sett seg lei og mistet respekten for «jerntulipanen», som 64-åringen kalles. I motsetning fra managerens første sesong, er spillerne ikke lenger redde for å konfrontere ham høylytt og ansikt til ansikt. Autoriteten hans skal være svært svekket og nådd et bunnpunkt innad i gruppa.

– Splittet styre

The Times hevder å vite at Manchester United-styret er splittet i synet på hvorvidt van Gaal skal få bli ut kontraktstiden, som strekker seg ut neste sesong. Noen skal ønske José Mourinho inn portene på Old Trafford så fort som mulig, mens andre mener det er smartest å holde på bronsevinneren fra VM i 2014.

Onsdag kan du se West Ham - Manchester United på TV 2 Sport Premium kl. 19.55!