Sigurdsson tangerte Costa og sørget for Hiddinks første nederlag som Chelsea-sjef

Gylfi Sigurdsson ble Swanseas redningsmann igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea – Chelsea (1-0):

Swansea tok lørdag sin tredje strake hjemmeseier etter å ha slått Chelsea 1-0.

Målmaskinen Gylfi Sigurdsson avgjorde kampen med sin scoring i det 25. spilleminutt. Islendingen har nå scoret elleve mål i Premier League.

Det er like mange som Chelseas toppscorer Diego Costa.

– Gylfi Sigurdssons scoringer er ikke bare gode nyheter for Swansea. Det er også gode nyheter for Island før sommerens EM, konstaterte TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Guus Hiddink hadde før oppgjøret mot Swansea ledet Chelsea i 15 strake kamper uten tap. Nederlaget mot Swansea ble dermed det første siden Hiddink overtok jobben som Chelsea-manager.

– Hiddink hadde en fin periode etter at han overtok for Mourinho, og måtte altså langt ut i april for å tape sin første Chelsea-kamp, påpekte TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund.

Pato hælflikket ballen utenfor
I det 54. minutt fikk Pato en alle tiders mulighet ti å utligne for Chelsea.

Brasilianeren forsøkte å hæle innlegget fra Pedro i mål, og det var ingen god idé. For i god posisjon hælflikket Pato ballen løst til side for mål.

Etter 63 minutter måtte Pato forlate banen uten å ha utrettet noe særlig. Traore kom inn for angriperen.

Chelsea fortsatte å jage utligningsmålet, men Swansea forsvarte seg godt og tok sin tredje strake hjemmeseier. Falcao kom inn fra benken, men heller ikke colombianeren maktet å score.

Kvarteret før slutt kunne Montero avgjort kampen for Swansea. Gylfi Sigurdsson rundet elegant John Obi Mikel på kanten av 16-meteren, og slo et perfekt innlegg. Men innlegget maktet Montero på noe uforklarlig vis å heade over stengene.

– Gikk på en skikkelig snurr
Etter store sjanser til begge lagene i åpningsminuttene, var det Swansea som maktet å score først. Gylfi Sigurdsson var på rett plass til rett tid igjen og sendte hjemmelaget opp i 1-0-ledelse etter 25 minutters spill.

Islendingen smalt ballen på hel volley i det lengste hjørnet for keeper.

– Gylfi Sigurdsson satte den effektivt i mål. Fabregas gikk på en skikkelig snurr da han ble lurt av Montero i forkant av innlegget. Nå har Gylfi elleve mål i Premier League, og det er like mange som Diego Costa har scoret for Chelsea. Siden januar har Gylfi nå scoret ni mål, oppsummerte TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund etter at Swansea tok ledelsen.

På tampen av omgangen fikk Chelseas noen gedigne muligheter til å utligne, men London-klubben måtte gå i garderoben med 0-1 i bagasjen etter de første 45 minuttene.

Slik startet lagene:
Swansea: Fabianski, Rangel, Fernandez, Williams, Taylor, Cork, Fer, Sigurdsson, Ayew, Montero, Paloschi.

Innbyttere: Nordfeldt, Naughton, Amat, Ki, Barrow, Routledge, Gomis.

Chelsea: Begovic; Azpilicueta, Miazga, Ivanovic (c), Baba Rahman; Mikel, Fabregas; Pedro, Loftus-Cheek, Oscar; Pato.

Innbyttere: Courtois, Aina, Kenedy, Colkett, Palmer, Traore, Falcao.