Carroll scoret hat trick i ellevill målfest mellom West Ham og Arsenal

– Et drømmescenario av en fotballkamp, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om seksmålsfesten på Upton Park.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham – Arsenal 3-3 (2-2):

Arsenal tok tidlig ledelsen 2-0, men på tampen av første omgang våknet Andy Carroll og West Ham.

Se alle scoringene fra dramaet på Upton Park øverst!

Carroll brukte bare to minutter på å score to mål, og i det 52. minutt fullførte han sitt hat trick da han sendte West Ham opp i 3-2-ledelse.

Koscielny utlignet imidlertid for Arsenal drøye 20 minutter før slutt, og den elleville kampen på Upton Park endte 3-3.

– Vi viste moral da vi kom tilbake til 3-3. I løpet av de siste 20 minuttene kunne denne kampen vippet begge veier. Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å stoppe Andy Carroll. Men jeg vil ikke skylde på enkeltspillere. Vi slapp inn tre mål, og det er skuffende, sa Arsenals manager Arsene Wenger etter kampen.

– Om vi fremdeles har muligheten til å vinne tittelen? Jeg vet ikke. Men vi gjorde det vanskeligere for oss selv i dag, mente franskmannen.

– Ligatittelen glapp for Arsenal
West Ham har etter kampen to poeng opp til fjerdeplassen, mens Arsenal har ti poeng opp til Leicester med like mange kamper spilt.

– Det var en kamp med mye slurv bakover, og jeg så for meg at det kunne bli enda flere mål. Jeg mener denne kampen kunne endt 5-5, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Erik Thorstvedt tror Arsenals sjanse til å kapre ligatittelen glapp etter 3-3 mot West Ham.

– Arsenal er ute av kampen om ligatittelen nå. Poenget begge lagene fikk her hjalp ingen av lagene noe særlig. Det var en ellevill god kamp å se på, men det blir tøft for West Ham å kapre fjerdelpassen, og Arsenal har slik jeg ser det ikke muligheten lenger til å ta tittelen, mente eksperten.

Kampens gigant: Andy Carroll
Andy Carroll fortsatte sine herjinger etter pause.

I det 52. minutt fullførte West Ham-spissen sitt hat trick med et knallhardt hodestøt. Kraftspissen fikk drømmetreff med hodet etter innlegget fra Michail Antonio og sendte West Ham opp i 3-2-ledelse.

– Dette var et comeback for historiebøkene! Carroll var tilbake i startoppstillingen for første gang siden januar, og har scoret tre mål Arsenal. Kampens gigant er utvilsomt Andy Carroll, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter West Hams 3-2-scoring.

Arsenal skapte utover i omgangen flere gode muligheter til å utligne. Blant annet ble Monreals avslutning i det 68. minutt reddet på streken av Lanzini.

Ett minutt senere fikk Arsenal sitt utligningsmål da forsvarsspilleren Koscielny avsluttet et lekkert angrep med å sette ballen i nettaket.

– Det er 3-3 i denne elleville forestillingen på Upton Park! For den nøytrale observatør må jo dette være et drømmescenario av en fotballkamp, som bare bølget frem og tilbake, sa Alsaker etter Arsenals utligningsmål.

Özil og Sánchez presenterte seg
West Ham gikk rett i strupen på Arsenal og skapte en rekke sjanser i åpningsminuttene.

Etter 13 minutter fikk West Ham ballen i nettet, men dommeren vinket for offside etter Lanzinis avslutning. TV-bildene viste at West Ham-spilleren stod marginalt i offside.

Fem minutter senere svarte imidlertid Arsenal. Mesut Özil gjorde ingen feil da han fikk sjansen i god posisjon og plasserte ballen lekkert i lengste hjørnet, og sendte Arsenal opp i 1-0-ledelse på Upton Park.

Etter 35 minutters spill doblet Arsenal ledelsen. Alexis Sánchez plasserte ballen sikkert i mål da han ble spilt gjennom av stjerneskuddet Alex Iwobi. Scoringen var Sánchez' niende i ligaen denne sesongen.

– Et comeback for historiebøkene
På tampen av første omgang reduserte West Ham ved Andy Carroll.

Han headet effektivt inn innlegget fra kanten og ga West Ham nytt håp.

– En Andy Carroll-spesial og full fyr i denne kampen. Det var en praktfull heading, sa TV 2-kommenator Øyvind Alsaker etter scoringen.

Og på overtid av første omgang scoret Andy Carroll igjen og utlignet til 2-2.

– Et comeback for historiebøkene! Andy Carroll viste seg frem med to gnistrende scoringer. Det er nesten synd at dommeren blåste til pause. Må vi ha pause i dag? Dette skulle bare fortsatt, for omgangen ble bare bedre og bedre, oppsummerte Alsaker.

Wenger gjorde ingen endringer
Arsene Wenger ga samtlige elleve som startet i 4-0-seieren mot Watford sist tillit fra start igjen.

Dermed fortsatte stjerneskuddet Alex Iwobi på kant for Arsenal, og Theo Walcott og Olivier Giroud måtte starte på benken igjen.

Slaven Bilic gjorde bare to endringer på laget som spilte 2-2 mot Crystal Palace sist helg. Emmanuel Emenike ble satt ut av laget til fordel for James Tomkins. Den andre endringen var at Diafra Sakho måtte ut til fordel for Andy Carroll.

West Hams lagoppstilling (4-2-3-1): Adrian - Tomkins, Reid, Ogbonna, Cresswell - Noble, Kouyate - Antonio, Lanzini, Payet - Carroll.

Arsenals lagoppstilling (4-2-3-1): Ospina - Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal - Coquelin, Elneny - Sanchez, Özil, Iwobi - Welbeck.