Klubblegende: – En «vinn eller forsvinn»-kamp for Arsenal

Paul Merson tror Arsenal er sjanseløse til å vinne Premier League denne sesongen dersom London-klubben taper mot West Ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se West Ham – Arsenal på TV 2 SPORT Premium lørdag kl. 13.45

Slaven Bilics West Ham er ubeseiret på sine 13 siste hjemmekamper og lukter på fjerdeplassen som gir Mesterliga-billett neste sesong.

Lørdag møter West Ham sin London-rival Arsenal.

– Arsenal må vinne
Paul Merson spilte 289 ligakamper for Arsenal i perioden 1985 til 1997 og mener Arsene Wengers menn må slå West Ham for å ha muligheten til å snyte Leicester for ligagullet denne sesongen.

– Begge lagene må vinne denne kampen. Det vil nok bli en spennende kamp, fordi uavgjort er ikke et godt nok resultat for verken West Ham eller Arsenal, sier Merson til Sky Sports News, før han slår fast:

– Men dersom Arsenal skal ha sjansen til å vinne ligaen så er oppgjøret mot West Ham en «vinn eller forsvinn»-kamp for dem. Samtidig er en seier viktig for West Ham med tanke på deres ambisjoner om å ende blant de fire beste, poengterer Arsenals klubblegende.

Merson innrømmer at han er svært usikker på hvordan London-derbyet ender.

– Slaven Bilic sier at West Ham føler seg sikre på at de kan vinne begge ligakampene mot Arsenal for første gang på ni år. Det er vanskelig å spå hvordan denne kampen ender, fordi West Ham er i god form for øyeblikket. Samtidig er Arsenal som regel best når de spiller uten press, minner Paul Merson om.

Wenger: – Vi har vært overbevisende
En selvsikker Arsene Wenger har stor trop å at Arsenal kan utfordre Leicester i kampen om ligatittelen i Premier League-innspurten.

– Jeg synes vi har vist overbevisende spill den siste tiden. Vi har hatt kontinuitet i laget de siste tre kampene, og kvaliteten i spillet vårt har vært svært tilfredsstillende, sier Wenger til Arsenals hjemmeside, før han kommer med flere gledelige nyheter til fansen:

– I tillegg til dette har vi fått tilbake spillere som Mathieu Flamini, Jack Wilshere og Aaron Ramsey, så konkurransen om en plass på laget har økt. Petr Cech er også tilbake. Vi har konkurranse i hver posisjon på banen, og det er veldig, veldig positivt, fastslår franskmannen.

– Møter et sterkt lag
West Ham jakter på sin første hjemme og borteseier mot Arsenal siden sesongen 2006/2007. I den første kampen mellom lagene denne sesongen vant West Ham 2-0. Den seieren var West Hams første over London-rivalen på de ni siste møtene.

– West Ham har et sterkt lag, og det var beskjeden vi fikk i sesongens første kamp da vi tapte 0-2 på Emirates, sier Wenger.

Arsenals mangeårige manager er imponert over det Slaven Bilic har bygget opp på Upton Park.

– De har overrasket alle med sine kvaliteter i laget. Klubben har 50 poeng, og det er ingen tilfeldighet. De ofret seg litt i Europaligaen, men det betalte seg i Premier League. West Ham har hatt en utrolig sterk sesong, mener Wenger.