TV 2-ekspert: – Derfor vil Moi passe godt i Premier League

Simen Stamsø Møller mener Molde-spilleren har ferdigheter som Ødegaard mangler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Moi senke Stabæk i videovinduet øverst.

Mohamed Elyounoussi følges tett av mange europeiske klubber etter godt spill for Molde i ligaen og ute i Europa.

Ifølge flere britiske medier er Premier League-leder, Leicester, en av klubbene som følger 21-åringen tettest.

TV 2s Premier League-ekspert, Simen Stamsø Møller, mener Moi absolutt har noe å fare med i engelsk fotball og Premier League.

– Det tror jeg. Det er en spiller jeg har veldig sansen for, og som imponerte i Europaligaen. Han har noen attributter som hadde gjort seg bra i Premier League, og har godt av en utfordring, sier eksperten.

Må bli mer stabil

Stamsø Møller peker likevel på noen faktorer som må forbedres for at unggutten skal ta nivået.

– Han er fortsatt litt ustabil, men jeg tror det er bra for ham å komme seg litt vekk fra det trygge hjemme i Norge. Det er alltid vanskelig å si om timingen er rett, men om fetteren hans (Tarik Elyounoussi) kan spille mer eller mindre fast i Bundesliga, så er det ingen grunn til at Moi ikke kan spille i Premier League, sier Stamsø Møller.

Han legger heller ikke skjul på at Molde-spilleren har kvaliteter få andre spillere i Norge besitter for øyeblikket.

– Han har høy intensitet i spillet sitt med et bra driv med ball, er en god tilrettelegger, og har et øye for mål. Hans egenskaper til å score mål er en del av spillet eksempelvis Martin Ødegaard må forbedre. Moi er mer fremoverrettet enn ham, sier eksperten.

Og legger i samme slengen til at et svakt norsk landslag har bruk for en slik type spiller.

– Jeg mener vi må ha et veldig godt landslag når en spiller som Moi og for eksempel Joshua King ikke er på landslaget, sier Stamsø Møller ironisk.

Passer bedre inn i et middels lag

Stamsø Møller tror imidlertid det kommer til å bli vanskelig for Elyounoussi å etablere seg som en toppspiller i Premier League, selv om Leicester per dags dato leder ligaen. Det at forventningene rundt laget kommer til å bli veldig høye neste sesong er også et problem.

– Et middels lag vil passe ham bedre, tror eksperten.

Leicesters spillestil er av en helt annen enn den Moi er vant til i Molde, uten at Stamsø Møller tror det blir vanskelig å forholde seg til.

– Jeg tror ikke det krever så mye å innrette seg i den spillestilen. Albrighton, som spiller i hans posisjon i Leicester, gjør jo ting veldig enkelt. Jeg tror Moi har ferdighetene til å spille slik fotball også, selv om han er mer vant til å spille en type fotball som går langs bakken. Det blir nok uansett en omstilling for ham, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Interesse fra mange klubber

Vingen spilte godt for Molde i Europaligaen i fjor høst, og noterte seg for tre mål i gruppespillet. Etter solid spill for romsdalingene utenfor den norske landegrensen, har flere klubber kommet på banen og observert unggutten.

Den skotske storklubben Celtic ønsket å hente Elyounoussi i januar. Espanyol og Roma skal også ha hatt unggutten i kikkerten. Den siste tiden har Leicester kommet på banen.

Den Marokko-fødte sarpingen var ønsket på prøvespill for Premier League-lederne allerede for to år siden, men da la et tøft kampprogram en stopper for en tur over til England.

I et intervju med TV 2 forrige uke, hadde Elyounoussi følgende å si om interessen fra Leicester.

– De spiller fin fotball og jobber hardt for poengene, men jeg har fokus på meg selv. Det nytter liksom ikke å tenke så mye på det, sa Moi den gangen.

Og la til at fokuset ligger i Molde.

– Det er Molde jeg tenker på først og fremst, så vil ting komme etter hvert, smilte han.