– Jeg er så god at jeg har sluttet å øve

Brennhet Payet sammenlignes med Zidane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg West Ham-Arsenal i livesenteret lørdag kl. 13.45!

Dimitri Payet har tatt Premier League med storm denne sesongen.

Franskmannen har stått for ni scoringer og åtte målgivende for et West Ham som jakter Mesterligaplass kun tre poeng bak Manchester City.

Ett av Payets dødeligste våpen har vært høyrefoten. Med fem scoringer på direkte frispark i alle turneringer, har franskmannen markert seg som en av Europas farligste frisparkskyttere for tiden.

– Payet-straffe er frispark fra Dimitri Payet, som nå for tiden alltid går i mål. Han er kanskje Europas beste frisparkskytter for tiden, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Se alle Payets Premier League-scoringer i videovinduet øverst!

Sluttet å trene på frispark

Premier Leagues frispark-konge forteller at han selv føler han er blitt så god at han ikke trenger å øve på det mer.

– Jeg trente mye på frispark tidligere i sesongen, helt frem til jeg fikk uttelling i oppgjøret mot Bournemouth, sier Payet ifølge Daily Mail.

– Siden den kampen har jeg ikke trent på det. Nå treffer jeg ballen slik jeg ønsker nesten hver gang, fortsetter franskmannen.

Payets kanskje aller mest imponerende frispark kom forrige runde, i bortekampen mot Crystal Palace. Ballen så ut til å ende opp langt oppe på tribunen, før den duppet ned i Wayne Hennesseys venstre kryss.

– Jeg var litt heldig mot Palace som allerede hadde fått prøvd meg en gang tidligere i kampen og så da at keeper beveget seg litt mot hjørnet før jeg skjøt. Så da jeg fikk et nytt forsøk bestemte jeg meg for å bytte side, noe som viste seg å være et godt valg, sier Payet.

Lover mer

29-åringen forteller likevel at han ikke hadde klokketro på scoring da ballen forlot den giftige høyrefoten.

– Jeg må faktisk innrømme at jeg også ble litt overrasket over ballbanen på det frisparket. Vanligvis kan jeg se tidlig hvor ballen kommer til å ende og allerede da starte feiringen, men denne gangen trodde jeg at den skulle gå et stykke over mål, før den plutselig duppet ned i krysset, sier han.

West Ham møter til helgen Arsenal hjemme i et oppgjør som langt på vei kan definere «The Hammers» videre kamp for europacup-plass, og Payet går langt i å love flere frekke frispark i tiden fremover.

– Jeg er inne i en veldig god periode nå. Frisparkene går som regel dit jeg ønsker, og det gir meg en selvtillit som gjør at jeg kan forsøke meg på nye varianter, sier Payet.

På Boleyn Ground har Payet for lengst fått sin egen sang, der West Ham-fansen blant annet synger at 29-åringen er bedre enn Zinedine Zidane.

– Det er en sang som synges veldig ofte, og som har rørt meg, sier Payet.

Men hovedpersonen selv er ønsker ikke å sammenligne seg med mannen som har vunnet både EM og VM for Frankrike.

– Jeg har sagt før at det forblir fansens mening. Zidane er for meg den beste, sier Payet.

West Hams oppgjør mot Arsenal ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag kl. 13.45.