UNDER MISTANKE: Zlatan Ibrahimovic anklages for å ha brukt doping da han spilte for Juventus. Svensken kom til klubben i 2004 og var der til 2006. AP Photo/Alberto Ramella
UNDER MISTANKE: Zlatan Ibrahimovic anklages for å ha brukt doping da han spilte for Juventus. Svensken kom til klubben i 2004 og var der til 2006. AP Photo/Alberto Ramella Foto: Alberto Ramella

Tidligere svensk idrettstopp: – Jeg tror Zlatan var dopet

Friidrettsprofilen mener Zlatan Ibrahimovic hadde en unaturlig fysisk utvikling da han spilte for Juventus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulf Karlsson var trener for det svenske friidrettslandslaget fra 2001 til 2004. I perioden tok svenskene en rekke EM-, VM- og OL-gull.

I tillegg til å ha stått bak sportslige oppturer for svenskene, har han imidlertid også innrømmet at han brukte prestasjonsfremmende midler - riktignok før de ble gjort ulovlige. Nå anklager han Zlatan Ibrahimovic for å ha tatt samme snarvei da han i perioden 2004-2006 spilte for Juventus.

Anklager Zlatan for doping

– Zlatan gikk opp ti kilo på et halvår i Juventus. Jeg tror han var dopet, sa han i forbindelse med et foredrag på Värmlands idrottshistoriska sällskaps idrottscafé, ifølge Nya Wermlands-Tidningen.

– Mener du virkelig dette?, var tilsvaret fra avisen.

– Ja, det er jeg overbevist om. Det er umulig å gjøre det på så kort tid. Albin Ekdal gikk opp åtte kilo i samme klubb. Jeg tror kulturen fortsatt eksisterte i Juventus. De hadde en doktor som tidligere hadde blitt utestengt i 22 måneder.

Karlsson sikter da til Riccardo Agricola, som i november 2004 ble dømt for å ha administrert dopingbruk i den italienske storklubben mellom 1994 og 1998. Agricola vant året etter en anke og ble frikjent.

Niklas Bodell, pressesjef i Sveriges fotballforbund, reagerer svært sterkt på Karlssons påstander.

– Det høres helt absurd ut. Det er en svært, svært alvorlig anklage. Dette gjør meg opprørt, sier han til Expressen.

Landslagets leder Lars Richt gir samme dom.

– Man blir helt stum. Jeg trodde han var et klokt menneske.