Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Sveits skal ha gjennomørt razziaen fordi de ønsket å sikre seg detaljer om en kontrakt signert av FIFA-president Gianni Infantino.

UEFA sier i en uttalelse at de vil samarbeide med politiet og myndighetene.

– UEFA kan bekrefte at vi i dag fikk besøk av det føderale sveitsiske politiet, som kom til oss med undersøkelsesfullmakt. UEFA vil selvsagt gi ut alle relevante dokumenter og samarbeide fullt ut, heter det i en pressemelding fra UEFA.

Gianni Infantinos navn står på en kontrakt signert av Hugo Jinkis. Sistnevnte er en av dem som er tiltalt i USA etter FBIs etterforskning av korrupsjon i FIFA og internasjonal fotball.

FIFA-presidenten tar det hele med knusende ro.

– Hvis min vilje til å gjenopprette fotballens omdømme allerede var sterk, er den nå enda sterkere. Jeg ønsker velkommen enhver etterforskning i denne saken, sier Infantino i en uttalelse på FIFAs hjemmeside.

Dokumentlekkasjer
Infantino var den gang generalsekretær i UEFA (det europeiske fotballforbundet). Han ble i år valgt til ny president i FIFA (det internasjonale fotballforbundet).

Aftenpostens samarbeidspartner Süddeutsche Zeitung har flere ganger spurt UEFA om organisasjonen i siste 20 år har hatt forretningsforbindelser med noen av de 14 som er tiltalt i USA i tilknytning til FIFA-skandalen, eller med selskaper tilknyttet dem. Både i september i fjor og i mars i år ble det svart nei.

Kontraktene som forteller en annen historie fremkommer i interne dokumenter lekket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca som Süddeutsche Zeitung har fått tilgang til, skriver Aftenposten.

Avviser beskyldningene
I en kontrakt datert 13. september 2006 selger UEFA TV-rettigheter til mesterligaen for Ecuador i perioden 2006-2009 til Cross Trading for 111.000 dollar. Hugo Jinkis har signert for Cross Trading, og Infantinos navn står på kontrakten som en av to representanter for UEFA.

I en uttalelse publisert tirsdag kveld sier Infantino at han aldri hadde personlig omgang med Cross Trading eller eierne av selskapet.