AVVISER PÅSTANDER: Lionel Messi nekter for å ha gjort noe som kan knytte ham til Panama Papers-avsløringen. Foto: AP/Natacha Pisarenko.
AVVISER PÅSTANDER: Lionel Messi nekter for å ha gjort noe som kan knytte ham til Panama Papers-avsløringen. Foto: AP/Natacha Pisarenko. Foto: Natacha Pisarenko

Messi om skattesvindel-skandalen: – Dette er falske beskyldninger

Fotballstjernen Lionel Messi har kommet med en offisiell uttalelse etter påstandene i den såkalte «Panama Papers»-lekkasjen.

Det er i interne dokumenter Aftenposten, som del av et stort internasjonalt graveprosjekt, har fått innsyn i at Lionel Messi og hans far beskyldes for å ha tatt over kontrollen i et selskap i et skatteparadis. Dette skal ha skjedd kort tid etter at de ble siktet av spanske myndigheter for skatteunndragelser.

Lionel Messi og familien avviser påstandene om at de har gjort noe ulovlig i en offisiell uttalelse mandag ettermiddag, skriver Mundo Deportivo.

– Messi-familien ønsker å gjøre det klart at Lionel Messi ikke har gjort noe av det som påstås mot ham. Dette er falske og ærekrenkende beskyldninger, heter det i kunngjøringen.

Videre hevder Messi at selskapet som er nevnt i lekkasjen var inaktivt.

– Panama-selskapet det refereres til i rapportene er et fullstendig inaktivt selskap, som aldri har åpnet kontoer eller hatt midler, og som stammer fra den forrige selskapsstrukturen opprettet av Messis forrige finansrådgivere, heter det i pressemeldingen, skriver Goal.com.

Ifølge flere aviser sier Messi at han vurderer å saksøke den spanske avisen El Confidencial, som hevder at Messi og faren satte opp et nettverk for å underslå skatt.

Selskapet Messi og faren skal ha brukt var Mega Star Enterprises, ifølge avisen.

Gigantlekkasje

Søndag publiserte Aftenposten de første sakene i det de kaller Panama Papers - over 11 millioner lekkende dokumenter fra et advokatfirma i Panama. Nå vil Panamas regjering bidra.

Skjulte penger i skatteparadis

Det er advokatfirmaet Mossack Fonseca som har sørget for at det latinamerikanske landet har havnet i verdens søkelys. Advokatfirmaet har lekket dokumenter som avslører at statsoverhoder, politikere, idrettsstjerner og kjendiser over hele verden har fått hjelp til å skjule penger i skatteparadiser.

Venner av Russlands president, Vladimir Putin, og Islands statsminister er blant de som har blitt beskyldt for å ha bindinger til skatteparadisene.

Dokumentene er delt av et stort internasjonalt graveprosjekt med journalister fra hele verden. Det omtales som verdens største dokumentlekkasje og er organisert av The International Consortium of Investigative Journalists.