Kjølstad knuste langløpseliten

Johan Kjølstad var sterkest i avslutningen og knakk konkurrentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordtrønderen Johan Kjølstad pigget best mot slutten og vant Årefjällsloppet lørdag, som var årets siste renn i Ski Classics.

Se innspurten øverst i saken!

Langløpet i langrenn gikk fra Vålådalen til Åre i Sverige, og på grunn av snømangel ble løpet 63 kilometer langt, litt kortere enn vanlig.

Åtte herreløpere hang med til avslutningen, og det var den tidligere sprintspesialisten og lagsprintverdensmesteren Kjølstad som var den aller seigeste.

John Kristian Dahl, lagkamerat med Kjølstad i Team United Bakeries, tok 2.-plassen, så vidt foran Team LeasePlan Gos Petter Eliassen. Eliassen vant Ski Classic sammenlagt. Der endte Tord Asle Gjerdalen på 2.-plass, mens John Kristian Dahl ble nummer tre. Gjerdalen vant årets Marcialonga-løp, mens Dahl var best både i Vasaloppet og i Birkebeineren.

4.-plassen gikk til svensken Daniel Richardsson, som ennå ikke har bestemt seg for om han fortsetter som langløper også neste sesong eller om han går tilbake til vanlig langrenn og satsing fram mot VM i Lahti.

Kvinneklassen ble vunnet av Justyna Kowalczyk. Polakken vant foran Seraina Boner, som tok 2.-plassen sammenlagt i Ski Classics. Britta Johansson Nygren vant Ski Classics sammenlagt selv om hun ikke hang med i toppen lørdag. (©NTB)