BLAR OPP: Verdenscupvinner Theres Johaug gliser fornøyd etter at TV 2s Ernst A. Lersveen måtte bla opp for det tapte veddemålet. Foto: TV 2
BLAR OPP: Verdenscupvinner Theres Johaug gliser fornøyd etter at TV 2s Ernst A. Lersveen måtte bla opp for det tapte veddemålet. Foto: TV 2

– Enkleste seieren i år! Som å ta sukkertøy fra unger!

Seiersmaskinen Johaug «slo knock out» på TV 2-profil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug har vært en seiersmaskin i langrenn denne vinteren, men også utenfor løypa er hun vanskelig å slå. Det har TV 2s Ernst A. Lersveen fått erfare.

Da verdenscupsesongen startet veddet han tusen kroner med henne på at Johaug skulle vinne verdenscupen med minst 500 poeng.

Under NM på Beitostølen gjorde han opp for seg.

Johaug vant verdenscupen 379 poeng foran Ingvild Flugstad Østberg og 509 poeng foran Heidi Weng.

– Enkleste seieren i år! Som å ta sukkertøy fra unger! Jeg har vært skråsikker i hele vinter på at jeg skulle vinne dette veddemålet, sier en tilfreds Johaug.

– Sure penger! Men det er Ingvild Flugstad Østberg som har ødelagt for meg. Hun ble bedre, faktisk mye bedre og jevnere, enn jeg hadde forestilt meg, sier Lersveen.

– Da Heidi Weng gikk feil vei i Kuusamo tidlig i sesongen var jeg faktisk sikker på at veddemålet skulle gå min vei, legger han til.

Det gjorde det altså ikke.

- Du må høre etter, Ernst, husk jeg sa tidlig på høsten at Ingvild kom til å bli god. Jeg trener jo sammen med henne og så framgangen, belærer Johaug sin duellant.

- Jada, jada. Revansje kommer – til neste vinter!