Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Carlsen varslet selv at Sergej Karjakin var hans favoritt til å vinne kandidatturneringen. Og i følge manager Espen Agdestein er Team Carlsen forberedt på at russerne stiller meget godt forberedt mot den norske verdensmesteren.

– Det blir en tøff match. Magnus kjenner Karjakin godt, og han kommer til å være meget godt forberedt med hele det russiske teamet i ryggen. De er en massiv sjakknasjon, og Karjakin har jo vært deres håp i det siste, så det er klart de kommer til å gjøre alt de kan for at han skal være best mulig i VM-matchen, sier Agdestein til TV 2.

Vurderer større støtteapparat

Derfor utelukker ikke Agdestein at Team Carlsen tar en «Høgmo», slik at også det norske teamet blir større enn ved de to tidligere VM-oppgjørene.

– Det er jo en diskusjon som må tas. Og det begynner vi nok å tenke litt på nå framover.

Jon Ludvig Hammer har allerede sagt at han ønsker å fortsette som en av Carlsens sekundanter.

– Ja, det kan være at han blir med videre, men det er det Magnus selv som må begynne å tenke på videre.

– Så det kan bli et større team enn tidligere?

– Ja, det kan det selvfølgelig bli, så får vi se hva som til slutt føles riktig, sier Agdestein, som likevel påpeker at Carlsen har hatt stor suksess med relativt få hjelpere i den to VM-matchene mot Vishy Anand.

Putin-prestisje

Sjakkekspert, Hans Olav Lahlum, analyserer situasjonen på samme måte som Carlsens manager.

– Putin & Co kommer til å sette enorme ressurser inn på å knekke Magnus-koden for Karjakin. Jeg håper og tror de ikke klarer det, skriver Lahlum på sin private Twitter-konto.

Men samtidig er Lahlum klar på at all verdens russisk ressursbruk ikke frarister Carlsen favorittstempelet.

– Holder foreløpig Magnus som favoritt 70-30 i høstens VM-match, analyserer han.

Og det er Jon Ludvig Hammer enig i.

– Uansett hvem Magnus hadde møtt, så ville han vært favoritt. Han er verdensmester, og har den høyeste rankingen. Og han har vært bedre enn Karjakin over tid.

Det er også manageren enig i.

– Hvis vi får Magnus i toppform, så er han favoritt. Han har vist at han greier det før, men samtidig viste Karjakin at han er god i store turneringer, og greide å holde hodet kaldt i kandidatturneringen. Det var en sterk prestasjon, etter en forrykende avslutning, sier Agdestein.