NY JOBB: Tor-Arne Hetland har fått ny jobb. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NY JOBB: Tor-Arne Hetland har fått ny jobb. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Dette er Norges nye landslagstrener

Tor-Arne Hetland er ny landslagstrener for herrer.

42-år gamle Tor-Arne Hetland er ny landslagstrener for herrer i langrenn kommende sesong. Hetland tar over etter Trond Nystad, som gjorde det klart at han gir seg tidligere i vinter.

Skiforbundet bekrefter ansettelsen i en pressemelding.

– Tor-Arne har på dette året opparbeidet seg stor respekt for den jobben han legger ned blant utøverne. Vi vet at vi har gjort et godt valg, og at han er riktig mann for å videreføre den prestasjonskultur vi har utviklet i norsk langrenn. Tor-Arne vil være garantisten for den gode treningskulturen som Martin Johnsrud Sundby og co, sammen med Trond Nystad, har stått for den siste perioden, sier landslagssjef Vidar Løfshus i pressemeldingen.

Dermed blir Hetland trener for Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og resten av herrene på skilandslaget foran neste sesong.

Den nye treneren har vært involvert i landslaget i vinter som trener. Han gleder seg til å ta over etter Nystad.

– Det har vært flott å få være en del av et lag med løpere som drar i samme retning, og med ønske om å bli best. Trond har vært raus og gitt meg stort ansvar på allroundlaget i årets sesong. Jeg ønsker å videreføre en kultur der utøverne sammen tar ansvar for egen trening og utvikling. Laget skal være best trent og sette en standard som nye generasjoner skiløpere ønsker å strekke seg mot. Jeg ser frem til å jobbe videre med laget og sammen med resten av støtteapparatet utvikle hver enkelt utøver slik at de kan ta ut sitt maksimale potensial, sier Hetland.

Dette sa Northug om Hetland til TV 2 tidligere i vinter.

– Jeg har trent med Hetland i Trondheim. Vi har vært på mølla, og han har vært flink og tatt tak i en del ting teknisk på meg i skøyting. Han er veldig på hugget, han er veldig «på» og veldig nysgjerrig. Det setter vi utøverne pris på. Det vet jeg de trondheimsbaserte løperne setter pris på gjennom Tor Arne. Jeg ser ikke noen bedre kandidat akkurat nå, sier Northug, som mener det er synd at Trond Nystad velger å gi seg.

Hetland ble i sin aktive karriere både verdensmester (2001) og olympisk mester i sprint (2002). Tidligere har han også vært landslagstrener i Tyskland, Sveits og Canada.