Eden Hazard, Kevin de Bruyne og  Radja Nainggolan kan ende opp med å spille for tomme tribuner og bak lukkede dører under sommeren fotball-EM i Frankrike.  
Eden Hazard, Kevin de Bruyne og  Radja Nainggolan kan ende opp med å spille for tomme tribuner og bak lukkede dører under sommeren fotball-EM i Frankrike.   Foto: Geert Vanden Wijngaert

– Bør vurdere fotball-EM bak lukkede dører

– EM er ikke et arrangement vi ønsker å utsette, sier Giancarlo Abete i UEFAs eksekutiv-komité.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

10. juni spilles første kamp under sommerens fotball-EM i Frankrike. Nå vil Det europeiske fotballforbundet (Uefa) vurdere om kampene skal spilles for lukkede dører som følge av terrortrusselen i Frankrike.

Uefa kom tirsdag med en pressemelding i etterkant av terroranslagene i Brussel der de på nytt bekreftet at sikkerheten er i høysetet under mesterskapet.

Giancarlo Abete i Uefas eksekutivkomité mener at trusselbildet krever mer drastiske tiltak.

– Euro 2016 er ikke et arrangement vi kan utsette eller flytte, sier Abete til Radio 24 ifølge The Guardian.

– Vi kan ikke utelukke alternativet å spille bak lukkede dører noe mer enn vi kan utelukke terrrorisme. Hadde det dreid seg om treningskamper eller seriekamper som vi kan avlyse eller flytte, hadde det vært annerledes. Men sånn er det ikke i dette tilfellet, sier han videre.

– Dette dreier seg om kamper som skal spilles i juni, som det i dag haster å gjøre noe med.

Høyt sikkerhetsnivå
Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve, har på sin side lovet at alle mulig tiltak vil bli iverksatt for å garantere sikkerheten under sommerens EM-sluttspill.

Cazeneuve sa tirsdag at terrorangrepet i Brussel er en indikasjon på at sikkerhetsnivået vil være veldig høyt under mesterskapet.

Han bekreftet videre at det kommer til å være spesialtrent medisinsk personell, politi og brannmannskap i beredskap for å sikre den kollektive sikkerheten.

Frankrike har vært i høy beredskap siden 130 personer ble drept i Paris 13. november.