FC København lå under 0-1 og trengte scoring for å få poeng mot Nordsjælland i går. Da fikk den norske unggutten muligheten fra benken og kom inn som innbytter i det 77. spilleminuttet.

– Julian fikk 20 minutter på banen da vi trengte utligning. Han fikk en mulighet, men hadde vanskelige arbeidsbetingelser da laget hadde en dag av, sier FC København-trener Ståle Solbakken til TV 2.

– En drøm

Hovedpersonen nøt hvert sekund av innhoppet.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse for meg. En stor og morsom opplevelse, selv om resultatet ikke ble slik vi ønsket, sier Julian Kristoffersen, og legger til:

– Jeg fikk en mulighet og headet utenfor etter corner, og føler jeg klarte meg greit ellers.

Solbakken får ikke fullrost sin elev nok.

– Julian er en super unggutt med god holdning, innstilling og klokskap. Han er en to meter høy spiss som kan bli veldig bra, sier Solbakken.

Fulgte proffdrømmen

1997-modellen var 16 år da han flyttet alene til København, etter å ha overbevist på prøvespill i 2013.

I fjor, som 18-åring, skrev han proffkontrakt med klubben.

– Jeg bestemte meg for å følge proffdrømmen, sier Kristoffersen.

I ettertid har han aldri angret på avgjørelsen.

– Vi er Nordens største klubb, og jeg opplever å bli satset på her. Jeg har gjort det godt både på akademiet og andrelaget, så nå trener jeg fast med seniorgutta. På lang sikt vil jeg etablere meg på førstelaget, og tilbakemeldingene jeg får fra Ståle er gode, sier han.

Høye målsettinger

Etter overgangen til FCK har han vært fast inventar på diverse aldersbestemte landslag. I fremtiden drømmer han om å bli en av seniorgutta.

– Jeg håper jo å bli god nok for det norske seniorlandslaget etter hvert. Veien dit er lang, og jeg vet jeg må jobbe knallhardt hver dag for å komme dit. Men jeg har veldig lyst, sier Julian Kristoffersen.

På spørsmål til Ståle Solbakken, om Kristoffersen er en fremtidig landslagsspiller, svarer trener-profilen kryptisk:

– Det vet verken du eller jeg.

Nordsjælland vant til slutt kampen 2-0, etter at Eliteserie-kjenningen Tobias Mikkelsen scoret mot slutten av kampen.

FC København leder fremdeles den danske Superligaen, med seks poengs forsprang på Sønderjyske med elleve kamper igjen å spille.