Moi-dobbel snudde kampen for Molde

Stabæk åpnet bra mot Molde, men Moi Elyounoussi snudde kampen i løpet av ti minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk - Molde 1-2

Slik ser du alle Tippeliga-kampene

Ole Gunnar Solskjærs Molde var store favoritter foran oppgjøret mot Stabæk på Nadderud søndag kveld. Men Birger Meling ga moldenserne en kalddusj i vinterkulden midtveis i første omgang.

Det så lenge lovende ut for Billy McKinlays Stabæk, men takket være en sprudlende Moi Elyounoussi kom Molde sterkt tilbake.

Helten skulle egentlig bli byttet ut
– Han startet litt sløvt, men en sånn type spiller kan alltid plukke opp en scoring eller to fra bagen. Han var avgjørende for oss i dag, sier Ole Gunnar Solskjær om dagens tomålsscorer.

– Stemmer det at han egentlig skulle byttes ut før scoringen?

– Ja. Vi måtte gjøre noe, men Fredrik Aursnes fikk seg en smell, sier Molde-manageren.

Dermed ble Aursnes byttet ut, mens Moi fikk bli på banen og sikret årets første seier for Molde.

– Det var en typisk Tippeliga-kamp i mars. Det var ikke mye pent spill, men måten vi kommer oss inn i kampen igjen er vi fornøyde med.

– Kreativ og original cornervariant
Stabæk kom godt i gang, da Birger Meling slo en kort corner til Luc Kassi, som utfordret to Molde-forsvarere, før han sendte balllen tilbake til Meling i sekstenmeteren. Stabæk-spilleren avsluttet det innøvde cornertrekket ved å sette ballen sikkert i mål fra elleve meter.

– Den er kreativ og original, mente TV 2s ekspertkommentator Drillo om den vellykkede cornervarianten.

Ohi Omoijuanfo var millimetere fra å doble Stabæk-ledelsen med et godt skuddforsøk fra 18-19 meter, men Ethan Horvath dyttet ballen til side for mål.

Moldes største sjanse i omgangen kom etter en heading fra Eidur Gudjohnsen, men avslutningen gikk rett på Stabæks keeper Mandé Sayouba.

Følsom Moi-lobb
Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med det laget hans leverte i første omgang. Like etter pause prøvde Fredrik Aursnes seg på et skudd fra svært spiss vinkel, men uten hell.

Etter 65 minutter slo Vegard Forren en langpasning fra egen banehalvdel i retning Moi Elyounoussi. Stabæk-stopper Nicolai Næss feilberegnet situasjonen totalt, og headet ballen tilbake mot egen keeper. Moi plukket opp den løse pasningen og lobbet ballen følsomt over Stabæks keeper og i mål til 1-1.

Og ti minutter senere var samme mann igjen i fokus. Knut Olav Rindarøy slo et presist innlegg til Moi, som headet ballen kontant i mål fra åtte meter. Kampen var snudd.

Se alle scoringene i videovinduet øverst i saken

I løpet av det siste kvarteret åpnet det seg flere kontringsmuligheter for Molde, men gjestene klarte ikke å straffe Stabæk ytterligere.


Slik endte de øvrige Tippeliga-kampene:

Sogndal - Vålerenga 1-0

Brann - Odd 0-0

Lillestrøm - Bodø/Glimt 1-1

Viking - Sarpsborg 0-0