United-fansens nye helt avgjorde Manchester-derbyet

Nå er Manchester United kun ett poeng unna en topp fire-plassering.

Manchester City 0-1 Manchester United

Marcus Rashford (18) skjøt seg inn i United-fansens hjerter da han scoret to mål mot Arsenal i februar.

Med matchvinner-scoring mot byrivalene Manchester City blir unggutten neppe mindre populær blant United-fansen. Ei heller blant lagkameratene og manageren.

– Det er helt fantastisk! Det er forfriskende å se en angriper som går rett på forsvarsspillerne. Hvis det var jeg som hadde spilt mot Marcus, så hadde jeg visst at det kom til å bli en tøff kamp, sier Chris Smalling etter kampen.

– Han er en ekte spiss. Han kan score mål og er et referansepunkt i våre offensive bevegelser. Jeg liker ham veldig godt, men han er bare 18 år og det gjenstår å se om han kan gjøre dette jevnlig, sier Louis van Gaal.

Herjet med Demichelis

Hjemmelaget var farlige i åpningsminuttene, særlig da David de Gea måtte hente frem en god beinparade for å stoppe Jesus Navas, men det var i andre enden at målet skulle komme.

Kometen Rashford mottok en pasning fra Mata og dro seg forbi Demichelis, før han satte avslutningen forbi Joe Hart.

Mer kunne det blitt da Rashford igjen gikk forbi Demichelis, som svarte med å sende unggutten ut over kortlinjen.

– Denne straffen er soleklar. Det er en skandale at dommeren ikke gir den, mente TV 2s studiogjest Thomas Myhre, som imidlertid presiserte at også Manchester City kunne hatt en straffe i første omgang.

Store City-sjanser

Manchester City mistet Raheem Sterling med skade før pause, og i begynnelsen av andre omgang måtte Willy Caballero erstatte en skadet Joe Hart.

Etter Demichelis' svært svake prestasjoner bestemte også Pellegrini seg for å erstatte ham med Wilfried Bony. Dermed var alle byttene brukt opp før 55 minutter av kampen var spilt.

Endringene ga City mer trykk fremover på banen, og Sergio Agüero hadde to store sjanser til å utligne. Store sjanser hadde også Bony, men Carrick og Smalling blokkerte hver sin avslutning.

– Mer enn tre poeng

City maktet heller ikke å komme tilbake i kampen og dermed er luken opp til Leicester på hele 15 poeng, riktignok med en kamp til gode.

– Vi spilte godt før målet deres, men klarte ikke å omsette sjansene. Etter målet prøvde vi å komme oss tilbake i kampen på flere ulike måter, men det gikk ikke, sukket Manuel Pellegrini etter kampen.

Manchester United, derimot, er med igjen for fullt i kampen om Champions League-fotball neste sesong.

– Dette føles som mer enn tre poeng. Vi måtte vinne i dag. Dette gir oss momentum inn mot sesongavslutningen, sier Michael Carrick.

Louis van Gaal var imponert over spillernes vilje og mente de viste stor karakterstyrke ved å sikre seieren.

– Jeg er veldig glad. Vi spilte en veldig god førsteomgang og hadde sjansene til å øke ledelsen. I stedet ble det en kamp til siste sekund for å sikre seieren – med krampe i beina. Det er naturlig at spillerne er slitne når man spiller på torsdag og deretter søndag. Du trenger bare å se på hva som skjedde med Liverpool i dag. Det skjedde bare fordi de ikke var restituerte. Spillerne viste fantastisk karakterstyrke ved å kjempe seg gjennom slitasjen. Jeg tror dette vil gi laget et stort løft, og det så jeg i garderoben etter kampen.