JUBLER: Erik Dalland jubler for NM-tittelen i Pot Limit Omaha i fjor. Foto: Krists Spruksts / poker.no
JUBLER: Erik Dalland jubler for NM-tittelen i Pot Limit Omaha i fjor. Foto: Krists Spruksts / poker.no

Erik (23) satset hele NM-gevinsten på ett lodd – nå tjener han millioner på rengjøring

Den 23 år gamle norgesmesteren har «nesten lagt kortene på hyllen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg poker-NM i livesenteret her!

Erik Dalland (23) gikk topps i øvelsen Pot Limit Omaha under poker-NM i Dublin i fjor.

Sammen med den gjeve tittelen sikret den 23 år gamle bergenseren seg også i overkant av 300 000 kroner.

Gikk «all in» på kompisens idé

Men istedenfor å gjøre det mange ville gjort og spart pengene til bolig eller andre ting en ung mann fra Bergen kunne trenge, satset Dalland hele gevinsten på ett lodd – nemlig rengjøring.

– Det var partneren min i firmaet (Dennis Stokseth, journ.anm.) som overbeviste meg om at dette var veien å gå. Han viste meg at det var store muligheter i bransjen og da han la frem ideen tente jeg, forteller Dalland til TV 2.

Sammen med kameraten startet Dalland aksjeselskapet Wipe.no. Et firma som driver med anbudstjenester for private renholdere på nett.

Visjonen var enkel. Guttene fra Bergen ønsket å tjene nok penger til å en dag kunne leve av virksomheten. Lite ante de om at interessen for deres relativt enkle idé skulle bli så godt tatt imot.

– Interessen har eksplodert. Vi har budsjettert med 30 millioner allerede i år, og håper å nå 100 millioner innen 2018. Det er utrolig kult hvor fort det har gått, smiler Dalland.

Nesten ikke tid til poker

Selv om Dalland nesten ikke har tid til å spille poker lenger, er han på plass når NM arrangeres i Dublin for femte året på rad.

– NM i Dublin er bare en gang i året og jeg måtte nesten bort for å forsøke å forsvare tittelen. Ingen har noen gang vunnet en turnering to år på rad, så jeg hadde nesten ikke noe valg, sier Dalland.

Selv om det ikke gikk helt veien og Endre Sagstuen endte opp med norgesmestertittelen i Omaha, kom Dalland svært nær å bli historisk.

– Jeg endte på niende plass. Jeg må innrømme at jeg ble litt utspilt av Sagstuen da jeg røk ut. Han er en utrolig god spiller, men jeg føler i ettertid jeg kunne håndtert situasjonen litt annerledes, sier Dalland.

En siste sjanse

Lørdag er Dalland igjen på plass rundt filten. Nå er det Texas Hold'em Turbo-turneringen som er hans siste sjanse til å sikre seg en historisk NM-tittel to år på rad.

– Dette er min siste mulighet til å bli norgesmester før det er tilbake til hverdagen og 12-14 timer lange økter, sier Dalland.

Hvordan det går med Dalland i turbo-turneringen kan du få med deg i livesenteret her.