VELKOMMEN TIL PREMIER LEAGUE: Antonio Conte skal lede Chelsea kommende sesong. (AP Photo/Luca Bruno)
VELKOMMEN TIL PREMIER LEAGUE: Antonio Conte skal lede Chelsea kommende sesong. (AP Photo/Luca Bruno) Foto: Luca Bruno

Dette er Chelseas nye manager: – Han er arrogant, knallhard og karismatisk

Antonio Conte skal lede Chelsea fra og med kommende sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea bekrefter at de har ansatt den italienske landslagstreneren Antonio Conte (46) som sin nye manager.

Italieneren skal lede sitt hjemland under sommerens fotball-EM i Frankrike, før han overtar styringen på Stamford Bridge fra og med sommeren.

– Han er en kjempeprofil. Man får utrolig store managerstjerner i Premier League nå, spesielt om José Mourinho skulle komme i tillegg, sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller, som tidligere har kommentert Serie A for C More.

Fra før er det klart av Pep Guardiola overtar Manchester City, mens José Mourinho nesten konstant blir koblet til et Manchester United der Louis van Gaal er hardt presset.

Når man legger til navn som Arsène Wenger, Jürgen Klopp og Mauricio Pochettino er det liten tvil om at det vil være mange managerskjebner som blir interessante å følge kommende sesong.

– Arrogant og knallhard
Antonio Conte vant Serie A fem ganger som Juventus-spiller, og tre ganger som trener.

– Det eneste han har feilet med er at han ikke lyktes i Europa med Juventus, men i Serie A var det ikke et fnugg av tvil. Der var de ustoppelige, sier Stamsø Møller.

Han tror den nye Chelsea-sjefen er en type som klubbens stjernespillere vil kunne sette sin lit til.

– Han er ganske arrogant, knallhard og virker som en en som selv store stjerner respekterer. Han er veldig autoritær. Jeg har hørt intervjuer med ham, og han snakker brukbar engelsk. Han er et veldig fascinerende skue på sidelinjen. Karismatisk, en skikkelig vulkan. Men det er vanskelig å si hvorvidt filosofien hans vil ha suksess i en annerledes klubb og liga, påpeker TV 2-kommentatoren.

Formasjonsendring?
Dersom Conte vil fortsette i en den samme stilen som i Juventus, vil det medføre en formasjonsendring.

– Han har spilt 3-5-2 med ekstremt godt trente vingbacker, og man kan se for seg at han vil ha lyst til å gjøre noe av det samme i Chelsea. Det som har kjennetegnet Juventus har vært veldig stor løpskraft og mange målscorere. Som Italia-sjef har han gjort det Italia alltid gjør, vinne det som trengs og ta seg til mesterskap, sier Stamsø Møller.

Det som kan bli en utfordring for italieneren er at han nå vil komme til en klubb som drives på en helt annen måte enn Juventus.

– Han har jobbet for en klubb som er blitt drevet veldig, veldig godt. De har vært ekstremt dyktige, og litt heldige, på overgangsmarkedet. Den klubben han kommer til har ikke vært det, påpeker kommentatoren.

– I Juventus hentet de Leonard Bonucci og Antonio Barzagli, som er blitt en av verdens beste stopperpar, Arturo Vidal kom fra tysk fotball og de hentet Paul Pogba, Carlos Tévez og Alvaro Morata. De har hentet et lag uten å bruke for mye penger. Det blir en annen spillerlogistikk nå. I Juventus har han hentet spillere og gjort dem til verdensstjerner. Chelsea vil handle verdensstjerner, sier Stamsø Møller.

Det som er helt sikkert er at det kommer til å bli en durabelig dragkamp om de beste spillerne til sommeren, med en rekke Premier League-storheter som vil gi sine nye managere en boost i tillegg til en bedre tv-avtale som vil gjøre allerede velfylte Premier League-lommebøker enda fetere.