TV 2s eksperter tippet Leicester nord og ned før sesongen: – Ikke noe å skamme seg over

Leicester har gjort ekspertenes Premier League-tips til skamme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Leicester - Newcastle på TV 2 Sport Premium kl 21.00

Erik Thorstvedt var en av fem Premier League-eksperter som før sesongen tippet Leicester rett ned i Championship.

Se tabelltipset for Leicester her.

– Leicester tror jeg er et lag som trenger Nigel Pearson-tilnærmingen, og nå har de gått helt motsatt vei med Ranieri. I utgangspunktet er det en rar ansettelse, og jeg tror det blir tungt for dem. Det at de holdt seg var et lite mirakel forrige sesong, og nå tror jeg de ryker. Ranieri er en kjekk mann og mange vil si en mye mer behagelig person enn Pearson, men jeg tror den råskapen han stod for passet det laget, sa Thorstvedt før sesongen.

– Leicester er favoritter til å vinne ligaen

Den tidligere Premier League-keeperen plasserte Leicester på 19.plass, noe som var det nest nederste av eksperttipsene .

– Det er ikke noe å skamme seg over. Bookmakerne som liksom er de som skal ha mest peiling på dette - ga jo 5000 i odds på at de skulle vinne ligaen. Det vil være en kjempesensasjon, en skrell av dimensjoner om de vinner. Jeg var rimelig sikker på at de skulle rykke ned, sier han til sitt forsvar.

Slik tippet TV 2s eksperter Leicester:

•Petter Myhre: 18. plass

•Erik Thorstvedt: 19. plass

•Trevor Morley: 18. plass

•Øyvind Alsaker: 18. plass

•Kasper Wikestad: 20. plass

•Per-Jarle Heggelund: 17. plass

•Jørgen Klem: 14. plass

•Simen Stamsø Møller: 17. plass

•Gjennomsnitt: 17,625. plass

Og legger til:

– Vanligvis er det kjempelett å tippe. Man vet hvilke lag som blir topp fire, så er det bare den nøyaktige plasseringen som gjenstår. Men nå har de andre klubbene også fått litt penger, så da kan de plutselig gjøre noen kjøp som gjør at det går deres vei, sier han og peker på at effekten av de store TV-avtalene har for alvor vært med å sette sitt preg på den inneværende Premier League-sesongen.

– Jeg håper at dette er en ny trend som gjør at Premier League kommer til å bli mer uforutsigbart, sier han videre.

– Sensasjon også med Tottenham-seier
Leicester har to poeng ned til Tottenham på andreplass. Seier mot Newcastle mandag vil øke ledelsen til fem poeng.

– Det vil også være en sensasjon om Tottenham vinner serien, men Leicesters prestasjoner har på en måte overskygget det faktum at Tottenham også kan vinne serien – for første gang på 55 år.

Thorstvedt holdt Manchester City som favoritter til å vinne serien i sitt tabelltips før sesongen.

– Jeg trodde City kom til å ta dette. Vi hadde jo delt ut pokalen etter de fem første kampene og null baklengs.

Her er løsningen på Leicesters uforklarlige suksess

Nå tror han imidlertid at det kan holde helt inn for Leicester.

– Leicester er favoritter til å vinne. Men de tre siste kampene er vanskelige. Både for Leicester og Tottenham. På den måten blir kampen mot Newcastle i kveld avgjørende for om de får den bufferen de trenger før de siste kampene.

– Så antydning forrige sesong
Jørgen Klem var den av kommentatorene og ekspertene som tippet Leicester høyest på tabellen med sin 14. plass.

– Jeg så en liten antydning med den innspurten de hadde forrige sesong. Det var derfor jeg trodde de kom til å holde seg. Men at de skulle slå til så til de grader var vanskelig å forutse, sier han om tipset sitt.

– De spiller jo en veldig effektiv og enkel fotball. Men det fungerer jo. Det er som Rema 1000. Det enkle er ofte det beste.

Også han hadde City som favoritt til å vinne før sesongen.

– Jeg trodde også City skulle vinne. Men det har vært en helt vill sesong som ingen så for seg. Med Watford som også har vært gode og Crystal Palace til tider. Og ikke minst Tottenham, sier han.

Premier League-kommentatoren begynner å få troen på at Claudio Ranieris mannskap kan klare å sikre seg en sensasjonell ligatittel.

– Jeg begynner å få troen. De tre siste kampene er vanskelige og det blir en nøkkelkamp mot Newcastle i kveld. Det hadde jo vært fantastisk artig om de vant.

Felles for samtlige av ekspertene som tippet Leicesters plassering er at ingen av dem nevnte Riyad Mahrez.

– Helt utrolig at sånn skjer. At han bare slår til den på den måten. Jeg synes i tillegg at han N'Golo Kantè også har imponert. Han har vist seg å være en av Premier Leagues aller beste midtbanespillere, sier Klem.