Ble omtalt som vinterens mest spennende signeringer – begge scoret i debuten

Fredrik Aursnes scoret etter 34 sekunder, men Aron Sigurdarson ordnet poeng for Tromsø.

Molde 1-1 Tromsø

Forventningene til Fredrik Aursnes har vært store etter at han dro fra Hødd til Molde før denne sesongen.

Med mål etter 34 sekunder i debuten kan man trygt si at 20-åringen innfridde. Det gjorde også Tromsøs nye islending Aron Sigurdarson.

– Han scoret et fint mål og er en god fotballspiller. Der har Tromsø gjort et scoop, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2 om islendingen.

Skaff deg tilgang til alt fra Tippeligaen her!

Pangstart for Aursnes

– Vinterens «no brainer» på overgangsfronten, sa fotballekspert Tor-Kristian Karlsen om Aursnes da han gikk gjennom vinterens mest spennende signeringer.

– Et naturtalent som spiller med unorsk teknikk og fotballforståelse. En spiller som gjerne kan forsvinne til utlandet etter en god sesong med Molde, fortsatte han.

Og Tippeliga-karrieren kunne knapt startet bedre: 20-åringen trengte bare 34 sekunder på å gi Molde ledelsen i hjemmekampen mot Tromsø.

Etter et smart veggspill var Molde gjennom Tromsø-forsvaret før gjestene i det hele tatt hadde fått låne ballen.

Tilsvar fra Sigurdarson

Dessverre for Molde hadde også Tromsø en spennende nysignering på banen, nemlig Aron Sigurdarson (22).

– Leken, målfarlig vingtype som har en imponerende bakgrunn fra islandsk fotball. Besitter også et godt skudd. Scoret også i landslagsdebuten tidligere i vinter. Islendinger er nesten det nærmeste man kommer garanti for pengene når man kjøper utlendinger til norsk fotball. Det overrasker meg at det ikke hentes enda flere, sa samme Karlsen.

20 minutter før slutt viste islendingen hvorfor han blir verdt å holde et øye med denne sesongen. Kantspilleren dro seg gjennom med en overstegsfinte og satte ballen mellom beina til Molde-keeper Horvath.

Til tross for flere sjanser begge veier – særlig mot Tromsøs mål – endte det også 1-1 på Aker Stadion.

Misfornøyd Solskjær

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var godt fornøyd med starten, men misfornøyd med hvordan spillerne forvaltet ledelsen.

– Vi kunne avgjort kampen, men det gjorde vi ikke. I stedet kom Tromsø tilbake og tok et fortjent poeng. Kanskje hadde de også fortjent tre poeng, sier Ole Gunnar Solskjær.

Aron Sigurdarson var derimot godt fornøyd med debuten.

– Det var en tøff kamp, men vi kom unna det med æren i behold. En god kamp av oss! Jeg merker at nivået er mye høyere her enn på Island, så det var godt å komme i gang på en god måte, sier han til til TV 2 etter kampen.