Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Canmore (TV 2):

– Etter en «ræva» start på Ski Tour Canada er jeg skikkelig stolt over måten jeg har «levert varene« på, sier Martin Johnsrud Sundby, etter enda en triumf denne sesongen.

– Lørdagens jaktstart ble annerledes enn jeg hadde regnet med, målet var selvsagt å innhente Sergej Ustjugov, men jeg hadde ikke trodd det skulle skje så raskt. Da jeg klarte det så var planen kjapt å slå «knock out» på russeren, men så gjorde han det selv.

– Hva mener du?

– Jo, da jeg gikk opp på siden av han så gjorde han en kontra-rykk og da svarte jeg og da var det slutt for han, stakkar!

Martin Johnsrud Sundby innrømmer at avslutningen på Ski Tour Canada ble brutal hard. Mildvær gjorde det ekstra krevende.

– Jeg måtte virkelig jobbe med meg selv mentalt underveis. Jeg var rett og slett nesten helt kjørt. Telte ned, nærmest for hvor langt jeg hadde igjen, omtrent for hver hundre meter og sa til meg selv: «Nå må du ta deg sammen! Jobb! Det er ikke langt igjen! Skjerp deg, kompis! »

Johnsrud Sundby rangerer verdenscupen og femmila i Holmenkollen foran triumfen i Ski Tour Canada.

Verdens beste skiløper brukte anledningen da TV 2 intervjuet han etter løpet til å sende en hilsen hjem til kona og sønnen:

– To tålmodige sjeler som snart skal få mann og pappa hjem.

– Men det blir ikke lenge for du skal jo gå Birkebeinerrennet om bare ei uke?

– Måtte du minne meg på det nå, din nisse!