Råsterk Lukaku sendte gamleklubben ut av FA-cupen

Lukaku med maktdemonstrasjon før kamphanene Costa og Barry ble utvist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton 2-0 Chelsea

Det ble som ventet både jevnt og hett da Everton møtte Chelsea i FA-cupens kvartfinale.

Etter 77 minutter med intens stillingskrig var det Romelu Lukaku som skulle sørge for å sende Everton videre. Den tidligere Chelsea-spilleren mottok ballen på venstrekanten og passerte fire motstandere på egenhånd. Deretter avsluttet han mesterverket ved å sende ballen iskaldt forbi Thibaut Courtois.

Få minutter senere punkterte Lukaku kampen med sitt andre mål for dagen. Deretter kokte det over for duoen Costa og Barry, som begge ble utvist.

– Hver enkelt spiller i denne klubben har rett mentalitet. Dette er en fantastisk følelse, mer enn noe annet på grunn av atmosfæren som ble skapt her i kveld, gliste Everton-manager Roberto Martínez etter å ha sikret semifinaleplassen.

Råsterk Lukaku

Etter en jevnspilt og fysisk tøff førsteomgang var det Diego Costa som skulle få kampens første store sjanse. Den skulle også være ordentlig stor – om enn vanskelig å omsette til mål.

For etter å ha passert Joel Robles i Everton-målet måtte Chelsea-spissen sette ballen i nettet fra tilnærmet død vinkel. Det klarte han bare nesten, og ballen barberte i stedet stolpen på vei bort fra målet.

De to lagene flyttet flere og flere spillere opp i banen i sin jakt på vinnermålet, men takket være solid forsvarsspill i begge ender gikk det lang tid mellom sjansene.

Til slutt, drøyt ti minutter før slutt, fikk Romelu Lukaku nok. Etter å ha passert fire Chelsea-spillere, deriblant en svimmel Gary Cahill, sendte han Everton i føringen med en godt plassert avslutning.

Barry bitt av Costa?

Da Lukaku, som trolig var offsideplassert, like etter avgjorde kampen med sitt andre mål for kvelden, skulle resten av oppgjøret handle om Diego Costa og Gareth Barry.

Sistnevnte hektet Diego Costa, som ble rasende og svarte med å gå helt opp i ansiktet til Everton-spilleren. Etter tumultene dro dommeren opp det andre gule kortet til Costa, som dermed ble utvist.

Av bildene kunne det nesten se ut til at Diego Costa hadde bitt Gareth Barry.

– Jeg konkluderer med at han ikke gjør det, for da hadde det kommet en annen reaksjon fra Barry, mente TV 2-anker Jan-Henrik Børslid.

Også Martínez gikk langt i å avkrefte at noe slikt hadde skjedd da han fikk spørsmål om episoden etter kampen.

– Jeg så ikke situasjonen selv, men Gareth fortalte meg at det ikke var noe å bekymre seg over og at han bare var skuffet over å bli utvist.

For selv om Gareth Barry slapp unna uten kort i sammenstøtet med Costa, skulle han likevel få sitt an andre gule kort like etter. Dermed avsluttet begge lagene cupdramaet med ti mann på banen.