– Håper ikke det norske folk er sinte fordi jeg løy til Kongen

VM-kongen Martin Fourcade ber om unnskyldning for å ha løyet for kong Harald.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holmenkollen (TV 2 Sporten):

– Selv om jeg har vunnet noen medaljer allerede er det ikke enkelt for meg. Noen utøvere, som Ole (Einar Bjørndalen), de vil bare vinne, vinne, vinne. Jeg tenker ikke helt på samme måte. Jeg er så glad når jeg vinner, men jeg er ingen kannibal. Jeg elsker å vinne, og jeg ønsker å vinne hver konkurranse jeg stiller opp i, men jeg vet også at jeg er bygget slik at det ikke er enkelt for meg å vinne når jeg allerede har vunnet litt, sier Fourcade.

- Kong Harald – han dukket ikke opp i dag?

– Jeg sa til ham tidligere at jeg ikke skulle vinne på torsdag, så det var flaks han ikke var her i dag. Jeg håper ikke det norske folk er for sinte på meg fordi jeg løy til kongen. Men jeg er sikker på at han fulgte med foran TV, med et glass fransk vin og et fransk flagg, ler Fourcade.

– I mine øyne så er han tidenes beste

Ole Einar Bjørndalen har sikret seg 42 VM-medaljer og 55 mesterskapsmedaljer totalt, og er med norske øyne sett på som tidenes beste skiskytter.

Simon Fourcade mener lillebror Martin er i ferd med å gi Bjørndalen kamp om tittelen.

– I mine øyne så er Martin»© det. Men samtidig blir det komplisert å sammenligne med tidligere perioder, for nivået er annerledes nå. For øyeblikket er han verdens beste skiskytter og en av de aller, aller beste i historien, fastslår 31-åringen.

Bjørndalen: – La oss ikke sammenligne for mye
Medaljegrossisten Ole Einar Bjørndalen, som havnet langt nede på resultatlisten på normaldistansen etter to sølv tidligere i VM, er noe overraskende enig med storebror Fourcade.

– Ja, ja, helt klart, kommer det kjapt fra Bjørndalen når TV 2 Sporten spør veteranen om Fourcade er blant historiens beste skiskyttere.

– Jeg synes ikke vi skal sammenligne for mye ulike perioder i sporten. Han er den beste skiskytteren i verden for øyeblikket. Det han presterer under det tøffe nivået som er i idretten nå er rett og slett helt fabelaktig. Det er bare å gratulere, fortsetter Bjørndalen.

Simon Fourcade beskriver broren som en maskin.

– Han er et monster. Jeg kan ikke beskrive ham bedre enn det. Det er helt utrolig det han gjør. Tre individuelle gull på rad. Det er helt sprøtt, sier Fourcade til TV 2 Sporten.

– Han har levert noen helt utrolige prestasjoner. Jeg blir helt målløs med tanke på hvordan han dominerer i skiskyting for øyeblikket, konstaterer en stolt storebror.

– En drøm som blir virkelighet
Gullvinneren selv innrømmer på pressekonferansen etter VM-rennet at han tvilte på han hadde krefter til å kapre nok en medalje av det edleste metallet.

– Jeg er bare så utrolig glad, for jeg visste det ville bli vanskelig å ta nok et gull. For en dag, smiler Fourcade foran verdenspressen.

Han mener VM i Holmenkollen har gått langt over forventning.

– Jeg tenker at det å ha tatt fire gull i samme VM er en helt uvirkelig prestasjon. Men det er dette jeg har drømt om, selv om det var svært sterke konkurrenter, poengterer den suverene franskmannen.

Etter sine fire VM-gull hittil i Holmenkollen har Martin Fourcade nå sikret seg ni VM-gull siden sitt gjennombrudd i mesterskapet i 2011 Khanty-Mansijsk for fem år siden.