Kristoff etter avlyst etappe: 
– Skjønner ikke hvorfor vi startet

Men arrangøren mener det var forsvarlig å la feltet sykle 93 kilometer i regn, sludd og snø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se etappe 4 av Paris-Nice på TV 2 fra 15.00 torsdag.

MACÔN (TV 2 Sporten): Han sa før start at arrangøren burde vurdere å kutte ned etappen eller avlyse den, og Alexander Kristoff stod på sitt etter det som til slutt bare ble et halvt sykkelritt i grusomt vær.

– Ja, jeg sa jo før start at jeg ikke skjønte hvorfor vi skulle starte, og jeg forstår heller ikke hvorfor vi startet når vi vet at det er snø underveis, sier han til TV 2 like før middag på hotellet onsdag kveld.

– Det var kaldt, rytterne frøs og vi kan jo bli syke.

Se hva Kristoff mener arrangøren burde ha gjort i videovinduet over

– 100 kilometer treningstur i snø

Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) nylig innførte «uværsprotokoll» gjorde at det var rom for å endre løypen, eller eventuelt avlyse hele etappen, men det tok altså arrangøren gode 90 kilometer før de tok affære.

Og det skjedde etter at flere argumenterte for handling fra arrangørens side på et møte før start.

– De fleste jeg snakket med før start var enige i at etappen burde bli kuttet ned eller at den burde avlyses, så jeg føler ikke at rytternes stemme ble hørt i dag, nei, sier Kristoff.

– Jeg er enig med Alexander. Man visste jo hvordan det sannsynligvis kom til å bli, og nå ble det egentlig bare en 100 kilometer lang treningstur i snø, sier lagkamerat Sven Erik Bystrøm.

– Kan man fort bli syk i sånt vær?

– Ja, det kan man, men vi har det bra så langt, så får vi håpe det holder seg slik resten av uken.

– Helt normalt i det området her

Rittdirektør Francois Lemarchand forstod rytternes frustrasjon, men han var likevel ikke i tvil om at de gjorde det rette i å la rittet starte.

– Det var tre-fire grader ved start, og det er jo kaldt, men det er også helt normalt i det området her. Det var også ganske høyt tempo innledningsvis, og det tilsier jo at det gikk fint for rytterne, sier han til TV 2.