VANT: Martin Johnsrud Sundby vant 6. etappe av Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Martin Johnsrud Sundby vant 6. etappe av Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Fortsatt sammenlagt-håp for Johnsrud Sundby etter knallsterk avslutning

Martin Johnsrud Sundby vant den 6. etappen av Ski Tour Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug var ute etter å knappe innpå, og helst gå forbi Sergej Ustjugov i sammendraget på herrenes 30 km skiathlon onsdag kveld.

19,5 sekunder skilte nordmannen og russeren før den 6. etappen.

Etter en avventende start på klassiske delen trøkket Martin Johnsrud Sundby til på den første runden på skøytedelen.

Så hardt at Petter Northug og Emil Iversen måtte slippe. Det var krise ettersom Ustjugov hang med tetgruppen. Men Northug hentet seg etterhvert inn igjen.

Russeren maket ikke å kjøre fra nordmannen på den siste runden. Det gjorde Johnsrud Sundby som rykket til i bakken på den siste runden og fikk flere sekunder ned til feltet.

Det holdt til seier for nordmannen, som knappet innpå ledelsen til Ustjugov. Sundby vant foran russeren og er litt over minuttet bak lederen sammenlagt. Petter Northug endte på en 11. plass og tapte 25 sekunder til Ustjugov.

Ga en hjelpende hånd til Northug

At det ble en rolig dag for vinneren var av hensyn til Northugs sammenlagtsjanser. Han følte seg i god form og ville nok dratt til på den andre runden hadde det ikke vært for lagtaktikken.

– Vi hadde en klar plan i dag. Den var jeg nødt til å følge. Vi skulle ta bonussekunder og ta sekunder fra Ustjugov. Vi måtte spille hverandre gode i dag. Det var viktig. Så fikk jeg lov til å gå på sisterunden å ta seieren. Det var digg, sier Sundby til TV 2.

– Du vet du har havnet i en god posisjon nå?

– Jeg vet at jeg har klatret litt på listen. Det er veldig bra, men Ustjugov var tøffere i dag enn jeg hadde trodd. Jeg hadde sett for meg at han skulle være seig. Der gjorde jeg en taktisk bom. Han var sterk, fortsetter Sundby, som øyner et håp i sammendraget.

Northug: – Imponerende det de gjorde

Petter Northug takker for lagkameratens innsats etter løpet. Skistjernen mener at russeren ser sterk ut, men at Ustjugov bør passe seg.

– Det var imponerende det de gjorde. Han tok så og si alle bonussekundene og vant i mål. Nå tror jeg ikke at Ustjugov skal føle seg så trygg på at han får gå alene på lørdag, sier Northug til TV 2.

– Det så ut som du periodevis hadde det litt tungt?

– Det var et tungt løp. Folk datt av i hovedfeltet. For min del kjente jeg at det var mer enn nok å bare være med der. Jeg skjønte at hvis jeg slapp den gruppen ville differansene bli stygg, forklarer Northug.