– Vi hadde håpet på en avklaring nå

VET IKKE HVOR DE SKAL SPILLE: I januar 2017 er rivingen av Jordal Amfi planlagt. Frem til høsten 2018 må Vålerenga Hockey spille i en annen arena, men under et år før vet de fremdeles ikke hvor de skal holde hus i halvannen sesong.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VET IKKE HVOR DE SKAL SPILLE: I januar 2017 er rivingen av Jordal Amfi planlagt. Frem til høsten 2018 må Vålerenga Hockey spille i en annen arena, men under et år før vet de fremdeles ikke hvor de skal holde hus i halvannen sesong.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav
Om under et år må Vålerenga Hockey ut av Jordal Amfi, men klubben vet fremdeles ikke hvor de skal holde hus og spille kamper i en og en halv sesong.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2 Sporten): I januar 2017 er rivingen av Jordal Amfi planlagt. Det betyr at Vålerenga Hockey, fra januar 2017 til Nye Jordal er planlagt å stå klar høsten 2018, må spille sine kamper i en annen arena.

Kultur- og idrettsbygg (KID) i Oslo Kommune har jobbet bredt med å se på alternativer til erstatningsarena for VIF Hockey, og siste uken i februar sendte de over en utredning med sine anbefalinger til byråd for kultur og idrett Rina Mariann Hansen.

Onsdag var TV 2 til stede da KID-direktør Eli Grimsby og byråd Hansen gikk gjennom utredningen.

– Vi har gått bredt ut i vårt arbeid for å finne gode alternativer, sier KID-direktør Grimsby til TV 2.

– Vi konkluderer ikke, men vi mener at de to reelle alternativene for erstatningslokaler for Vålerenga Hockey er Manglerudhallen og Furuset Forum.

I Vålerenga-leiren smiler de over at arbeidet med å finne deres midlertidige tilholdssted er i gang, men håper på fortgang i prosessen med å ta en avgjørelsen.

– Jeg hadde håpet at vi hadde hatt det klart nå slik at vi kan begynne å forberede oss på det som må settes i stand i den «nye» arenaen, sier Gunnar Thøgersen, daglig leder i Vålerenga Ishockey, til TV 2.

Ingen snarlig avklaring for VIF

Kultur- og idrettsbygg i Oslo Kommune har gjort utredningen og kommet frem til alternativene, men det er byrådet ved byråd for kultur og idrett Rina Mariann Hansen som skal ta avgjørelsen om hvor Vålerenga skal holde hus.

VIL HA FORTGANG: Daglig leder i Vålerenga, Gunnar Thøgersen, mener det haster med å ta en avgjørelse. Foto: Erlend Sørbø / TV 2
VIL HA FORTGANG: Daglig leder i Vålerenga, Gunnar Thøgersen, mener det haster med å ta en avgjørelse. Foto: Erlend Sørbø / TV 2

– Nå gleder jeg meg til å sette i gang med arbeidet. Jeg skal gå gjennom utredningen som KID har gjennomført, og så må jeg naturligvis se på kostnadene for de to alternativene, sier byråd Hansen til TV 2.

– Når kan Vålerenga forvente å få en avklaring på deres arenasituasjon?

– Vi må komme tilbake til dette i forbindelse med revidert budsjett, fordi det må noen bevilgningen på plass. Det reviderte budsjettet kommet før sommeren, sier hun.

Før sommeren må være et absolutt krav, mener Vålerenga-lederen.

– Det er kritisk om vi ikke har arenasituasjon i orden når serieoppsettet skal settes. Det skjer nå i mai, så da håper jeg at vi har fått orden på dette, sier Thøgersen.

Dette er alternativene

I sin utredning har Kultur- og idrettsbygg anbefalt to alternativer for erstatningsarealer for Vålerenga Hockey Elite fra januar 2017 til høsten 2018:

  • Furuset Forum
  • Manglerudhallen

Det er spesielt blitt lagt vekt på tilskuerkapasitet i vurderingen av de ulike alternativene, men ingen av de vil uansett kunne møte antallet Vålerenga har hatt i gjennomsnitt på hjemmekamper denne sesongen.

ALTERNATIV 1: Manglerudhallen er en av arenaene hvor Vålerenga kan holde hus mens Nye Jordal bygges, men den arenaen må de dele med Get-liga-kollega Manglerud Star. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ALTERNATIV 1: Manglerudhallen er en av arenaene hvor Vålerenga kan holde hus mens Nye Jordal bygges, men den arenaen må de dele med Get-liga-kollega Manglerud Star. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Så langt i 2015/2016-sesongen har Vålerenga i snitt 2700 tilskuere på sine hjemmekamper.

I Furuset Forum er kapasiteten 1200 per dags dato, mens den er på 2000 i Manglerudhallen. Med planene Kultur- og idrettsbygg har for utbygging, vil Furusets kapasitet kunne utvides til 2600, mens Manglerud vil kunne utvides til 2200.

– Hvis vi hadde kunnet velge, så hadde vi valgt Furuset Forum, sier Vålerenga-leder Thøgersen.

Han legger vekt på at det er viktig for Vålerenga å tilfredsstille supporterne i overgangsperioden før Nye Jordal står klar. Ingen skal miste muligheten til å se Vålerenga Hockey.

– Men jeg tror nok kommunen ønsker oss inn i Manglerudhallen, med tanke på at det er deres egen hall, fortsetter han og sikter til at Manglerudhallen er en kommunal hall, mens Furuset Forum er privateid.

Vil spille alle hjemmekampene før jul

I tillegg til kapasitetsproblematikken, ønsker Vålerenga å være så mye som mulig på Jordal før de må ut av arenaen. Derfor har de nå gått til Ishockeyforbundet med en kreativ løsning for sesongen 2016/2017.

– Vårt mål er å forsøke å få flyttet alle hjemmekampene vi skulle spilt etter jul til før jul, og så alle bortekampene vi skulle spilt før jul til etter jul, sier daglig leder i Vålerenga Gunnar Thøgersen til TV 2.

Hvis VIF får gjennomslag for sitt forslag, vil de i praksis egentlig kun spille én sesong i en annen arena i stedet for én og en halv.

Sluttspillet for sesongen 2016/2017 må selvfølgelig spilles i den midlertidige arenaen.

– Hvordan stiller forbundet seg til dette forslaget?

– Forbundet har sagt at de er positive til den løsningen så lenge de andre klubbene er positive, sier Thøgersen.

– Vi har begynt jobben med å høre med de andre klubben, og de klubbene vi har hørt med hittil, er positive og sier ja til forslaget.

Lik TV 2 Sporten på Facebook