NU KÖR VI: Syklistene hadde lite de skulle ha sagt før start og må sykle den svært krevende tredje etappen i sin helhet onsdag. FOTO: AFP/KENZO TRIBOUILLARD.
NU KÖR VI: Syklistene hadde lite de skulle ha sagt før start og må sykle den svært krevende tredje etappen i sin helhet onsdag. FOTO: AFP/KENZO TRIBOUILLARD. Foto: Kenzo Tribouillard

«Jævlig» Paris-Nice-etappe går som planlagt: – Håper alle kommer trygt til mål

Regn, kulde og mulig snøvær til tross: dagens Paris-Nice-etappe blir ikke kortet ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se etappe 3 av Paris-Nice på TV 2 fra 15.30 på onsdag

CUSSET (TV 2 Sporten): – Det er forferdelig. Jeg trodde vi skulle kutte litt ned på denne etappen. I værprotokellen står det at man kan endre på etappen eller kutte den ned i «freezing rain», og det kan ikke bli stort mer «freezing» enn det her, sier Alexander Kristoff før onsdagens tredje etappe.

– Burde man avlyst etappen eller kortet den ned?

– Det var snakk om det på et møte før start her, men det skjedde ikke noe. Men, ja, det er jo en del av reglene nå.

– Det blir ganske farlig opp i fjellene

Kristoff var en av mange godt påkledde ryttere før start i Cusset onsdag som hadde håpet at rittarrangøren skulle kutte ned på etappedistansen.

Grunnen: kulde, regn, vind og mulighet for snø.

Men til tross for møtevirksomhet før start, endte arrangøren på at det er forsvarlig å gjennomføre en etappe som inneholder hele syv kategoriserte stigninger og går i mål på toppen av Mont Brouilly.

– Det er jævlig, og det er mye stress her nå. Alle tar på seg så mye klær som mulig, så det her blir hardt, sier Vegard Stake Laengen.

Daniel Hoelgaard sier «det er synd, men vi får bite det i oss», men enkelte var litt mindre diplomatiske.

– Det er kaldt, og det kommer til å bli en episk etappe. Jeg kommer rett fra Oman og New Zealand! Det er kalt og noe dritt, og fortsetter det slik blir det ganske farlig oppe i fjellene. Under null grader og regn er ikke bra, var dommen fra Lotto-Jumbo-klatrer George Bennett.

– Vi får håpe de setter sikkerheten vår først

Han får støtte fra Dimension Data-rytter Matt Brammeier.

– Ingen liker det her, og nå har man jo også denne værprotokellen (som ble innført av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i år). I dag får vi håpe de setter sikkerheten vår først, sier iren.

Tom Dumoulin, en av de største favorittene, likte seg dårlig før start, men hadde likevel et annet syn på det.

– Det ville vært fint å kutte etappen ned litt, men jeg tror ikke det er gale nok. Det er fem grader, regn, grusomt og jeg hater det. Men det er ikke nok til å skulle avlyse et ritt, sier nederlenderen.