Thoresen aktuell for Storhamar neste sesong

HAMAR: Patrick Thoresen forteller at sjansene er gode for at han spiller deler av neste sesong i Storhamar. Foto: Mikael Fritzon/TT / NTB scanpix
HAMAR: Patrick Thoresen forteller at sjansene er gode for at han spiller deler av neste sesong i Storhamar. Foto: Mikael Fritzon/TT / NTB scanpix Foto: Fritzon, Mikael
32-åringen bekrefter overfor TV 2 at det er høyaktuelt å starte neste sesong i moderklubben Storhamar.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stockholm (TV 2): Ifølge Patrick Thoresen har han ikke sagt opp kontrakten med Djurgården ennå, til tross for hva som er skrevet i Aftonbladet denne uken.

Men sjansen er stor for at det skjer.

– Jeg har ikke gitt beskjed til ledelsen at jeg sier opp, men jeg har hatt møter med sportssjefen i klubben der jeg har informert om at det finnes muligheter for at jeg sier opp. Det er for å spille med åpne kort, og gi dem en fair sjanse til å lete etter en erstatter. Familien skal flytte til Norge, så det er det som påvirker meg til å ikke fortsette neste år, sier han da TV 2 møter 32-åringen etter onsdagens trening i Stockholm.

Etter det TV 2 kjenner til skal det være drøftet en løsning i Storhamar, der Thoresen starter sesongen på Hamar og lånes ut til en større liga etterhvert.

Forhåpentligvis kan klubben da både få en god sesongstart, og dekke inn lønnskostadene på utlånet. Thoresen bekrefter at en slik løsning er aktuell.

– Ja, det er en løsning som har surret oppe i hodet mitt. Det kommer en veldig viktig OL-kvalifisering i september, også har vi jo huset vårt på Hamar der det er et godt hockeylag, understreker han.

– Så Storhamar er et alternativ?

– Absolutt, det er det. Jeg kommer nok ikke til å være en hel sesong i Storhamar, men det er mulig at jeg starter der, innrømmer han.

Planen var ett år i Stockholm

Kona Monica og barna Mathilde og Fabian flytter uansett hjem til Norge etter inneværende sesong, og 32-åringen forteller at han ikke var sikker på å bli kontrakten ut da han signerte en toårs-kontrakt i 2015.

– Jeg føler jeg og familien har lyktes godt med den planen om å flytte til Stockholm, og bo her ett år. Planen var delvis å bare være her ett år. Jeg har en toårs-kontrakt, med en klausul i kontrakten som gjør at jeg kan si opp. Samtidig har dette vært en så stor del av livet mitt at det er vanskelig å se for seg at jeg er ferdig med utlandet, og flytter hjem til Norge på heltid, forteller han.

Thoresen hadde en litt trå start på den nye oppholdet i gamleklubben Djurgården, men er nå den tredje mestproduserende spilleren i den svenske toppligaen med 47 poeng på 48 kamper.

Senest mandag kveld vant Stokholmslaget 4-2 over Färjestad, men må fortsatt ut i kvalifisering for å komme til sluttspillet. Allerede torsdag venter første oppgjør mot Brynäs.

– Jeg syns vi har en fin spillergruppe som har vist gode tendenser, og godt spill mot de beste lagene. Drar vi frem den typen hockey har vi mulighet til å gå hele veien, men vi har også vist sider som er veldig likt et juniorlag. Så vi har vært veldig varierende, og må helt klart dra frem det beste av oss, understreker hamarsingen.

Liten sjanse for VM-spill

Thoresen sliter med en lyskeskade han ikke blir kvitt, og mener det er liten sjanse for at han spiller VM dersom Djurgården tar seg videre i sluttspillet.

– Skaden er under kontroll, men den sitter liksom inne i benet som gir strålinger både til mageregionen og ned til lysken. Det er fortsatt vondt hver dag, og jeg må i denne situasjonen tenke litt på meg selv og kroppens helse. Jeg har forhåpninger om å spille noen år til, så da trenger jeg å være frisk for å kunne trene godt om sommeren og utover i sesongen. Denne sesongen har jeg ikke fått trent som jeg vil, og det er merker jeg utpå isen, forteller han.

– Hva er prosentsjansen for at du spiller VM i mai vil du si?

– 70-30 for at jeg ikke spiller, innrømmer han.

Det norske ishockeylandslaget spiller VM i Moskva i mai. Det blir Roy Johansens siste mesterskap som landslagstrener, før far Petter Thoresen tar over.

Lik TV 2 Sporten på Facebook