LANDSLAGSSPILLER: Nicklas Bendtner under forrige landslagssamnling. FOTO: AFP PHOTO  / JONATHAN NACKSTRAND
LANDSLAGSSPILLER: Nicklas Bendtner under forrige landslagssamnling. FOTO: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Foto: Jonathan Nackstrand

Bendtner vraket etter samtale med Hareide

Ifølge Nicklas Bendtner ble han og Åge Hareide enige om at han ikke skal være med i landslagslagstroppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en alvorsprat med landslagstrener Åge Hareide har Nicklas Bendtner meldt forfall til nordmannens første landslagstropp.

– Etter en god og konstruktiv samtale med Åge Hareide har vi kommet fram til at jeg ikke tar del i de to neste landskampene. En måned uten spilletid og en veldig vanskelig situasjon for meg i Wolfsburg har gjort at jeg i samarbeid med Åge har meldt forfall, sier Bendtner i en uttalelse ifølge danske Ekstra Bladet.

Hareide presenterer sitt første uttak som dansk landslagssjef klokken 13.00 onsdag.

Ved å ta en prat med Wolfsburg-spiller Bendtner i forkant av uttaket, har han trolig sluppet unna et vanskelig og potensielt kontroversielt valg.

– Alle vet forhåpentligvis hvor mye landslaget betyr for meg, og jeg vil alltid være til rådighet så lenge jeg spiller. Det er en stor ære å bære våre farger. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Åge og Jon (Dahl Tomasson, assistent) i framtiden, og jeg ønsker laget hell og lykke de neste kampene, skriver Bendtner.

28-åringen er helt ute i kulden i tyske Wolfsburg og har ikke vært i aksjon siden 6. februar. Dansken har ikke startet en kamp siden november.

Danmark møter Island og Skottland i slutten av mars. (©NTB)