TIPPELIGATIPSET, 2. PLASS: Molde

Nå gleder alle seg til å se tidenes Tippeliga-signering i aksjon

Ekspertene tror Ole Gunnar Solskjærs menn nok en gang blir en seriøs gullutfordrer, og det med årets mest spennende nykommer som en sentral brikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tippeliga-manager her!

Her får du tilgang til å se alle Tippeliga-kampene.

2. plass: Molde

TV 2-ekspertenes dom:
Molde endte på 6.plass i fjor, og det var utrolig skuffende for dette ambisiøse mannskapet. Nå har Ole Gunnar Solskjær fått en hel vinter med stallen sin og er med fra starten av sesongen.

Man så i Europa hvor gode Molde kan være når de er sultne og når de blir trigget. Ekspertene tror Solskjær hever Molde mange hakk og at de blir Rosenborgs tøffeste utfordrer til gullet.

Molde har mistet viktige spillere i Martin Linnes, Daniel Berg Hestad, Etzaz Hussain, Harmeet Singh, Fredrik Semb Berge, Tommy Høiland og Ola Kamara. Men de har også fått inn mye spennende, og det viktigste av alt er at Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga er friske.

I fjor var det kun Rosenborg som hadde flere plussmål enn Molde. I år tror ekspertene det kun er Rosenborg som får flere poeng enn Molde, og at det blir sølv til Ole Gunnar Solskjær og co.

Jesper Mathisens vurdering av spillerstallen:
Keeper:
Ethan Horvath er en ung og spennende keeper som på tross av sin unge alder begynner å få bra med erfaring. Han er deres soleklare førstevalg i også i år, slik han var i fjor etter at Ørjan Nyland reiste til Tyskland.

Forsvar:
På høyrebacken har Martin Linnes reist til Galatasaray, og det må sies å være en klar svekkelse. Linnes var strålende for Molde, og offensivt var det ingen backer i Tippeligaen som var bedre. I år har de flere alternativer som kan ta høyrebacken. Roni Peiponen er bare 18 år og en meget lovende høyreback, men han har ikke imponert nok i vinter til at han har spilt seg inn i elleveren.

Isak Ssewankambo er hentet inn fra Derby og er den som ser ut til å få sjansen som høyreback. Svensken har meget god fart og fysikk. I tillegg har Molde hentet Petter Strand fra Sogndal, og han kan også være et alternativ som back etter hvert. De hadde stor suksess med å omskolere Martin Linnes, og Strand har ferdigheter som gjør at å omskolere ham også kan være et veldig spennede prosjekt.

Fakta: Molde FK

Lagnavn:
Molde Fotballklubb
Stiftet:
1911
Hjemmebane:
Aker Stadion, 11 167
Trener:
Ole Gunnar Solskjær
Kaptein:
Joona Toivio
Tabellplassering forrige sesong:
6. plass
Tabelltips forrige sesong:
1. plass

I midtforsvaret er det Vegard Forren og Joona Toivio som er førstevalgene. De er meget solide defensivt og er det stopperparet i Tippeligaen som er klart best offensivt. Toivio er også valgt som årets kaptein. Den sterkeste utfordreren på stopperplass er Ruben Gabrielsen.

På venstrebacken står det mellom Per-Egil Flo og Knut Olav Rindarøy. Flo er førstevalget, men Rindarøy har mer fart og vil derfor få rikelig med spilletid han også.

Midtbane:
Daniel Berg Hestad, Etzaz Hussain og Harmeet Singh er borte fra den sentrale, og det blir spennende å se hvordan erstatterne vil klare seg. Fredrik Aursnes har herjet for Hødd i Obos-ligaen i flere år og nå er han klar for å vise det samme i Tippeligaen.

I vinter har han vist både i treningskamper og mot Sevilla at han har alle forutsetninger for å ta Tippeligaen med storm. Ved siden av seg får han Eirik Hestad. Utfordrerne på den sentrale midtbanen er Dulee Johnson og Thomas Kind Bendiksen. Johnson har mye rutine og imponerte veldig da han var på prøvespill her i desember med sin teknikk, sine pasninger og sin intensitet. Om han kan komme opp mot sitt beste nivå har Molde en meget tøff konkurrent til Aursnes og Hestad på den sentrale midtbanen.

Overganger

Inn:
- Eidur Gudjohnsen - Shijiazhuang Ever Bright
- Thomas Olivier Amang - SIMA academy
- Petter Strand - Sogndal
- Dulee Johnson - Moss
- Fredrik Aursnes - Hødd
- Thomas Kind Bendiksen - Tromsø, tilbake fra lån
- Pape Paté Diouf - Odd, tilbake fra lån
- Stian Rode Gregersen - Kristiansund, tilbake fra lån
- Roni Peiponen - HJK Helsinki
- Harmeet Singh (returnerte fra FC Midtjylland)

Ut:
- Ole Martin Rindarøy - Lillestrøm, lån hele sesongen (var på lån i Start i fjor)
- Martin Linnes - Galatasaray
- Etzaz Hussain - Sivasspor
- Harmeet Singh - FC Midtjylland (returnerte ved Tippeliga-start)
- Tommy Høiland - Strømsgodset
- Magne Simonsen - Fredrikstad
- Fredrik Semb Berge - Odd (var på lån fra Brøndby i fjor)
- Ola Kamara - Columbus Crew (var på lån fra Austria Wien i fjor)
- Daniel Berg Hestad - lagt opp
- Andreas Hollingen - Start (var på lån i Start fjorårssesongen)

På kantene er det to klare førstevalg i Mohamed Elyounoussi og Mattias Mostrøm. Petter Strand, Sander Svendsen, Pape Pate Diouf og Agnaldo er andre alternativer.

Angrep:
Ola Kamara og Tommy Høiland er borte, men Molde ser mye sterkere ut i angrep i år enn de gjorde i fjor. Det er først og fremst fordi Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga er friske igjen etter å ha vært ute hele 2015. Gulbrandsen blir ekstremt viktig for at Molde skal være med å kjempe om gull og han viste i 2014 at han på sitt beste er en av Norges aller beste spisser.

Sammenlignet med Kamara har han mer fart, jobber hardere og er vanskeligere å spille mot. Og i 2016 kan det fort bli enda verre å møte Gulbrandsen enn det det var i 2014. For i år får han med seg en skikkelig luring på topp…

Eidur Gudjohnsen er i mine øyne en fantastisk signering! Mange har vært skeptiske med tanke på hvilken form han er i. Jeg ringte mine tidligere lagkamerater fra Island med en gang Gudjohnsen hadde signert. De var krystallklare. Dette er en klassesignering! De har aldri spilt med en spiller som har bedre touch og fotballforståelse, og de spilte landskamper med ham i januar. Å få spille EM med Island er selvfølgelig en enorm motivasjon, og nå gleder vi oss bare til å se den islandske legenden i Tippeligaen!

Sander Svendsen, Tobias Svendsen, Agnaldo og Pape Pate Diouf er andre alternativer på spissplass. Dekningen er med andre ord meget god i det fremste leddet.

Drillos ord om treneren:
Ole Gunnar Solskjær (f. 1973)

Har en spillerkarriere som få andre kan vise til. Har hatt stor suksess med Molde tidligere, og mislyktes i Cardiff. Flink til å bygge opp et slagkraftig støtteapparat og trekker til seg unge talenter. Nå er forventningene igjen store. Kanskje for store? Ole Gunnar er ennå fersk som trener på dette nivået.

Sannsynlig lag:
Horwath
Ssewankambo, Toivio, Forren, Flo
Mostrøm, Hestad, Aursnes, Moi
Gudjohnsen, Gulbrandsen

Profilen:
Eidur Gudjohnsen har spilt i klubber som Chelsea, Barcelona, PSV og Monaco. Han har tatt sitt Island til EM og er derfor topp motivert for å levere i Molde. Jeg håper alle unge spillere ser og lærer fra en av de mest «fotballsmarte» spillerne jeg noensinne har sett.

Livredd for å bli som United:
– Må opp igjen på hesten

Aldri før har en Tippeliga-klubb hentet en spiller med tilsvarende meritter. (Det eneste som kanskje kan måle seg er Matias Almeydas overgang til Lyn.) Det er bare å glede seg til å se tidenes Tippeliga-signering i aksjon!

Se opp for:
Fredrik Aursnes har vært en av mine store favoritter i Obos-ligaen, og det blir utrolig spennende å følge ham i år. Han har spilt indreløper i Hødd hvor han har vært strålende. Kan han fungere like godt i Tippeligaen for Molde? Det har sett slik ut i vinter!

Han bør du kjøpe til ditt managerlag:
Joona Toivio (7.0)

Med sin fantastiske høyrefot vil vi se susere fra finnen også i år. I tillegg spiller han for et lag som vil slippe inn lite mål, og da er det bare å få inn Toivio på laget, selv om han er kostbar!

Dette visste du ikke:
Fredrik Aursnes er en av Norges mest lovende midtbanespillere, og i sine yngre dager var han også meget talentfull i spydkast! Da han var 13 år ble han nemlig midtnorsk mester i spydkast, og kastet rundt 40 meter.