John Arne Riise kan nærme seg spill i Tippeligaen etter å ha terminert kontrakten med Betsson. Spilleren selv skriver på Twitter at han har kansellert avtalen med Betsson.

– Jeg ble fortalt at jeg må terminere avtalen for å spille. I dag ble det gjort. Signert og levert, men ennå ikke nok, skriver fotballspilleren på Twitter.

For ifølge Henrik Hoff er det fortsatt et problem som hindrer Riise i å spille i Tippeligaen.

Må ha ja fra forbundet

Til TV 2 forklarer Aalesund-direktøren at det er et problem at Riise har spilt inn reklamefilmer for Betsson, som spillselskapet fortsatt har rettigheter til og er upubliserte. Det var Sunnmørsposten som omtalte saken først.

– AaFK kan ikke inngå en avtale med ham før vi har fått ja fra Fotballforbundet og Norsk Toppfotball. Aalesund kan ikke ta risikoen ved å bli saksøkt av en av de nevnte partene dersom Norsk Tipping finner at reklamefilmene som et stikk mot selskapets interesser og klager til NFF, sier Hoff til TV 2.

Bruker Betsson reklamefilmene kan det by på problemer forklarer Hoff.

Hvis det ikke er ok for Fotballforbundet å bruke reklamefilmene må Betsson gå med på og ikke bruke filmene. Sistnevnte er helt uaktuelt forklarer PR-sjef Mikael Mellqvist i Betsson.

– Vi kan ikke bare kaste fire reklamefilmer i søpla. Vi har allerede strukket oss veldig langt for å få til dette. Vi kansellerer for eksempel fire planlagte events med John Arne, forklarer han til VG.

Opp til John Arne Riise

Aalesund venter derfor på klarsignal fra Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball før de eventuelt signerer en kontrakt med Riise.

Leif Øverland, direktør i Norsk Toppfotball, bekrefter til TV 2 at de har snakket med Aalesund tirsdag.

– Vi har gitt råd til Aalesund ut fra den infoen vi fikk tidligere på kvelden, skriver Øverland, som ikke ønsker å svare på hvilket råd de har gitt til Aalesund, i en SMS. Han henviser til klubben for ytterligere kommentarer.

Det betyr at Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball kan sette seg på bakbeina om Betsson bruker Riise i allerede innspilte reklamefilmer etter at kontrakten er terminert, skriver Sunnmørsposten.

Oppgitt Riise

Fotballpresidenten var klar på at de å verne om avtalen med Norsk Tipping tidligere tirsdag.

– Det er vel opp til John Arne Riise. Jeg syns ledelsen i Aalesund Fotballklubb uttalte seg veldig fornuftig i går, da de sa det var opp til ham selv og kontrakten hans med Betsson om han vil spille fotball i Norge eller ikke, sa den nyvalgte fotballpresidenten Terje Svendsen til TV 2 tidligere tirsdag.

– Sånn som jeg forstår saken, så kan ikke vi i forbundet nekte spilletillatelse. Men vi har avtaler med Norsk Tipping, og vi er solidarisk til norsk idrett for øvrig med å beskytte enerettsmodellen i forhold til tippingen som finansierer store deler av idretts- og kultur-Norge. For oss er det viktig å verne om den, fortsatte fotballpresidenten.

Riise gir uttrykk for at han er oppgitt over utviklingen i saken.

– Er det vits å kjempe mot systemet når de sier at alt jeg må er å terminere kontrakten, og det enda ikke er nok? Hva nå? Mer kan jeg ikke gjøre, skriver Riise på Twitter.