– Ikke til å stikke under stol at laget har en del å gå på

Katusha har tidvis slitt med å gi Alexander Kristoff den nødvendige støtten. – Savnet av Luca Paolini er stort, mener sportsdirektør. – Dårlig unnskyldning, kontrer Johan Kaggestad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

COMMENTRY (TV 2 Sporten): – Ja, det er ikke til å stikke under en stol (at laget har litt å gå på, journ.anm). Absolutt, sier Sven Erik Bystrøm.

Det er alt annet enn krise i Katusha-leiren, men etter en sesongstart hvor så godt som alt gikk på skinner, har det de siste ukene stoppet litt opp for Alexander Kristoff og co.

– Han burde ha kommandert folkene sine frem

Lie tyder på at det er formen til 28-åringen det er noe i veien med, men enkelte har flere ganger den siste tiden påpekt mangelfull støtte fra lagkameratene.

Etter tirsdagens fjerdeplass sa Kristoff selv at benene ikke var de beste, men opptrekket var likevel ikke ideelt.

Dagen før var han uheldig og fikk teknisk trøbbel på verst tenkelig tidspunkt, men også da ble det etterlyst mer hjelp fra lagkameratene.

Og i Kuurne-Brussel-Kuurne forrige helg var det tidvis langt mellom hjelperytterne.

– Mandag fungerte det ikke. Jeg var overrasket over hvordan de plasserte seg i feltet. Rytterne har kjørt mye i Loit-et-Cher-området, og det er det mye vind på de åpne slettene, og i Paris-Nice prøver mange av lagene å kjøre offensivt der vinden er sterk, så det overrasket meg at Katusha satt bakerst. Og det overrasket meg at Alexander valgte å ta av seg regnjakka i en del av rittet hvor stort sett alle visste at det kom til å komme et angrep, sier Johan Kaggestad om mandagens gjørmebad på veiene til Vendôme.

– Så det ligger litt på Kristoff også?

– Han er jo kapteinen og burde ha kommandert folkene sine frem, men så lenge han sitter bak, så sitter også de fleste andre på laget bak. Så det var en gal taktisk vurdering, etter min mening, av hele laget. Han feilvurderte rittets utvikling.

– Nytter ikke å syte over at Paolini ikke er der

Kaggestad legger til at han ikke er bekymret for formen til Kristoff, men blir ikke spesielt imponert når han får høre at mangelen på Luca Paolini er en av grunnene som blir gitt.

– Det er klart vi savner Paolini - alle ville gjort det. Men han er ikke her, så vi må finne en måte å klare oss uten ham på, sier Dimitrij Konysjev, Katusha-sportsdirektør, til TV 2.

– Det er noe de ikke kan gjøre noe med. De må klare å bygge et lag som fungerer like godt uten Paolini. Det nytter ikke å syte over at Paolini ikke er der. Han er ikke der, og han bør heller ikke få komme tilbake til sykkelsporten, mener Kaggestad.

Konysjev deler ikke det synspunktet, og han er heller ikke enig i at Katusha-laget hans har vist svakhetstegn.

– Vi har vært uheldige, sier han.

– Og du er helt sikker på at laget til Kristoff er godt nok før klassikerne?

– Ja, jeg er helt sikker. Jeg har sagt det til deg før: vi er sterkere enn i fjor.

– Kanskje bare positivt at vi skuffer litt nå

Bystrøm, på sin side, ser litt mer nyansert på det.

– Noen ganger lykkes vi, andre ganger taper vi, og da er det bare å se fremover til neste gang. Men i dag er det bare å si det som det er: vi var ikke dyktige nok, sier han.

– Er laget godt nok rustet før klassikerne?

– Ja, jeg tror det. Det er mange av de samme folkene som i fjor, så jeg føler vi er i rute før klassikerne. At vi skuffer litt nå, er kanskje bare positivt.