Kvartfinalene er klare:
- Det er to av ligaens beste keepere som møtes 

Bronsevinner Frisk Asker valgte Vålerenga som sin kvartfinalemotstander i sluttspillet.

Sluttspillet i Get-ligaen kan du følge på TV 2 Sportskanalen fra 11. mars.

Se vår promo øverst i artikkelen

Manglerud Star måtte ha hjelp av Sparta for å sikre seg den siste sluttspillsplassen i Get-ligaen og Get-ligaens åttende beste lag får det definitivt tøft i kvartfinalene.

For som seriemester fikk Stavanger Oilers velge kvartfinalemotstander først og det var ingen overraskelse at siddisenes valg falt på nettopp åttendeplasserte Manglerud Star.

- Det er selvfølgelig et lag som vi har forventninger om å slå, men det er et tøft lag. Manglerud spiller med stort tempo og høy intensitet, sa Pål Higson, general manager i Stavanger Oilers, om deres kvartfinalevalg.

Lørenskog sikret andreplassen i Get-ligaen og fikk velge som nummer to. Heller ikke der ble det noen overraskelser.

- Ja, vi velger Stjernen, sa Lørenskog-trener Kenneth Larsen i HockeyXtra.

- Vi ser på Storhamar (6. plass) som et sterkere lag enn Stjernen og derfor går vi for Stjernen i kvartfinalen.

Kvartfinaler i sluttspillet

Stavanger Oilers - Manglerud
Lørenskog - Stjernen
Frisk Asker - Vålerenga
Sparta - Storhamar

For Frisk Asker stod valget dermed mellom Vålerenga og Storhamar og det var et tøft valg for Askerklubben.

- Vi har valgt å gå for Vålerenga. Det er litt med tanke på at vi har vunnet fire av fem oppgjør mot dem denne sesongen, sa Ole Gerhard Haug, daglig leder i Frisk Asker, om kvartfinalevalget.

Frisk Asker tapte faktisk for Vålerenga i kvartfinalene i sluttspillet i fjor.

- Det blir to av ligaens beste keepere som møtes, Dahlberg og Søberg. Den av de to gutta som har den beste perioden kommer nok til å sikre avansement for sitt lag, sa TV 2s hockeyekspert Geir Hoff om kvartfinalen.

Tabell, Get-ligaen

1. Stavanger Oilers
2. Lørenskog
3. Frisk Asker
4. Sparta / Frisk
5. Vålerenga
6. Storhamar
7. Stjernen
8. Manglerud Star
9. Lillehammer
10. Kongsvinger

Dermed blir den siste kvartfinalen et oppgjør mellom Sparta og Storhamar.

Slik ser du sluttspillet i Get-ligaen

TV 2 sender følgende sluttspillkamper i Get-ligaen kommende fredag 11. mars og tirsdag neste uke 15. mars:

11. mars kl. 18.30 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no: Sparta Sarpsborg – Storhamar (kampstart 19.00)

I studio Ida-Marie Vatn og Ole Eskild Dahlstrøm

Kommentatorer: Jørgen Klem og Geir Hoff

15. mars kl. 18.55 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no: Sparta Sarpsborg – Storhamar (kampstart 19.00)

Kommentatorer Jørgen Klem og Bjørn Erevik

Marerittstart for Manglerud

Med seier mot Storhamar kunne Manglerudd Star sikre sluttspillsbillett og det kunne virke som at Manglerud-spillerne var overtente i forkant av det viktige oppgjøret. Vertene dro på seg en god dose med utvisninger gjennom kampen og spilte godt over halve første periode i undertall.

To minutter ut i kampen fikk Cato Cocozza en tidlig marsjordre, som også førte til et fem minutters undertall for vertene. I tillegg dro også M/S på seg utvisninger for usportslig oppførsel og for mange spillere på isen.

Da ble det tøft i møtet med Storhamar. Christian Larrivé satte inn 1-0 halvveis i perioden, før Eirik Skadsdammens soloprestasjon på tampen av perioden doblet ledelsen for gjestene.

Bryce Reddick reduserte for M/S i tredje periode, men det endte 1-2 i Manglerudhallen. Dermed måtte M/S ha hjelp av Sparta på Lillehammer for å komme til sluttspill.

Sparta reddet M/S

Lillehammer måtte ta to poeng mer enn M/S i den siste runden for å kapre åttendeplassen, men bronsejagende Sparta hadde ingen planer om å hjelpe vertene med den jobben.

Etter en målløs første periode, slo gjestene til. 16 sekunder ut i midtperioden satte Jeff Jubinville inn 1-0, før Magnus Nilsen og Dion Knelsen scoret hvert sitt.

Mike Banwell reduserer for Lillehammer og gir fornyet håp, men Gaelan Patterson dreper det håpet når han setter inn 4-1 for Sparta.

Dermed blir det ingen sluttspillsbillett for Lillehammer, som må ut i kvalifiseringsspill sammen med Kongsvinger. Der møter de 1. divisjons to beste lag denne sesongen, Tønsberg og Bergen.

Frisk Asker sikret bronsen

Sparta og Frisk Asker lå á poeng før den siste serierunden i kampen om bronsen i Get-ligaen, hvor Frisk hadde fordelen av å ligge foran etter innbyrdes oppgjør.

Sparta gjorde sin jobb overbevisende mot Lillehammer, men i Fredrikstad var Frisk Asker virkelig skrudd på for å beholde 3. plassen og stikke av med bronsen.

Tabellsjuer Stjernen har lite å stille opp med og Frisk Asker vinner hele 6-0. Anders Bastiansen blir dagens mann for Frisk med to mål og tre målgivende.