Sjarapova er ikke den eneste som har testet positivt for Meldonium

Syv utøvere, inkludert Maria Sjarapova, har testet positivt på Meldonium siden nyttår.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld kom sjokknyheten om at Maria Sjarapova har testet positivt på Meldonium. Preparatet kom på dopinglisten i år og har vært tillat tidligere.

Se pressekonferansen øverst i saken!

Under pressekonferansen sa tennisstjernen at hun ikke sjekket endringene godt nok før årsskifte. 28-åringen har brukt preparatet siden 2006 på grunn av diverse helseproblemer.

– Jeg mottok et brev den 22. desember fra WADA om endringene for neste år og hvordan testene ville bli med en link til endringene. Jeg så ikke på den listen, forklarte superstjernen.

Men russeren er ikke den eneste som har testet positivt på Meldonium etter at det ble forbudt. Ifølge svenske Expressen er det seks utøvere som har gått på den samme smellen.

Her er de seks utenom Sjarapova som har testet positivt.

Olga Abramova

Ukraineren var den første som gikk i Meldonium-fellen. Har ulike meritter innen skiskyting og testet positivt under et verdenscupritt. Ble umiddelbart utestengt.

Abeba Aregawi:

Svensk 1500-metersløper som har vunnet blant annet VM-gull. Testet positivt 12. januar og har siden blitt fordømt fra flere hold i friidretten i Sverige.

Ekatarina Bobrova

En av de ledende isdanserne de siste årene. Den russiske kvinnen tok EM-gull i 2013 og OL-gull i 2014. Testet positivt på stoffet etter bronsen i EM i år.

Eduard Vorganov

Russisk syklist og sykler på samme lag som Alexander Kristoff. Katusha-rytteren testet positivt på stoffet i februar. Er suspendert i påvente av analysering av b-prøve.

Artem Tysjtjenko

22-åringen var en lovende skiskytter og har to bronse fra Junior-VM i 2012 og et EM-gull på U21-nivå. Ukraineren testet positivt like etter nyttår.

Endeshaw Negesse

Maraton-løperen fra Etiopia er en del av en dopingskandale som ryster Etiopisk idrett. Vant Tokyo maraton i 2015 blant annet.