Sánchez reddet Arsenal-poeng i høydramatisk derby

Tottenham trodde de hadde avgjort kampen da 0-1 ble snudd til 2-1, men til tross for utvisning klarte Arsenal å slå tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham 2-2 Arsenal

Det hadde på forhånd blitt omtalt som tidenes viktigste derby i Nord-London.

Selv om oppgjøret neppe vil bli husket som utpreget velspilt, skal en lete dypt i kisten for å finne et mer dramatisk derby i nordlige deler av London.

For etter at Aaron Ramseys vakre hælflikk hadde gitt Arsenal ledelsen, skulle Alderweireld og Kane få White Hart Lane til å fosskoke med to mål på to minutter. Og med ti mann på banen klarte utrolig nok Alexis Sánchez å sikre Arsenal et poeng.

– Vi ga bort to poeng

Etter snuoperasjonen var Harry Kane naturligvis ikke helt fornøyd med bare ett poeng.

– Det føles som vi tapte to poeng her. Vi var i ledelsen og de var redusert til ti. Dette burde vi ha tatt, men det er ingenting vi får gjort med det nå. Det er fortsatt mange poeng igjen å spille for, og mye kan fortsatt skje, sa han like etter kampslutt, og fikk støtte fra sjefen:

– Jeg er litt skuffet ettersom vi ledet 2-1, men vi må bare være fornøyde med at vi beholdt luken ned til Arsenal. Vi viste at vi er det beste laget, men er frustrerte over resultatet, sa Pochettino.

Aaron Ramsey og Arsenal hadde større grunn til å være fornøyd, selv om de også hadde gitt bort en ledelse på et tidspunkt i kampen.

– Dette var viktig etter to strake tap. Vi gjorde jobben vår i første omgang, men vi fikk trøbbel etter pause. Vi viste stor karakterstyrke i dag ved å komme tilbake.

Arsène Wenger var oppgitt over Coquelins utvisning, men poengterte samtidig at Tottenham var heldige som ikke ble vist det røde kortet.

– Jeg er stolt over spillernes innstilling, men det er også store skuffelser her. Det var tøft å takle at vi fikk en mann utvist, særlig ettersom vi snakket med Coquelin om at han allerede hadde et gult kort. Samtidig burde også Eric Dier fått to gule, sa han.

Lekkert mål mot spillets gang

Tottenham satte erkerivalene under et formidabelt press i store deler av den første omgangen, men til pause måtte Mauricio Pochettino likevel erkjenne at det spillemessige overtaket ikke hadde gitt tellende resultater.

Arsène Wenger kunne derimot glede seg over å gå til pause med maksimal uttelling.

Gjestene hadde nemlig en 1-0-ledelse i lommen, og målet kunne knapt vært frekkere: Etter skudd fra Héctor Bellerín sendte Aaron Ramsey ballen i nettet med en lekker hælflikk.

Høydramatisk etter pause

Det hele skulle snu da Francis Coquelin pådro seg sitt andre gule kort ti minutter etter pause. Med elleve mot ti klarte Tottenham igjen å trykke Arsenal ned i fanget til Ospina.

Utligningen kunne kommet allerede to minutter etter det røde kortet, men Kanes avslutning traff Ospina i magen – kun millimetere unna å krysse linjen.

I det 60. minutt var det imidlertid ingen som kunne stoppe Toby Alderweirelds avslutning fra kloss hold. Og da Harry Kane to minutter senere skrudde ballen i krysset, brøt det totale kaos ut på White Hart Lane.

Kampen var likevel ikke avgjort, og selv med ti mann på banen klarte Arsenal å rive til seg et poeng. Alexis Sánchez fikk løpe inn bak Tottenhams forsvarsrekke kvarteret før slutt.

Resultatet innebærer at Tottenham fortsatt har tre poengs luke til erkerivalene. Øverst på tabellen har imidlertid Leicester to poeng mer og en kamp til gode.