VM-sølv til legendariske Ole Einar Bjørndalen (42)

– Dette føles som et gull!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De gamle er fortsatt eldst! Det viste Ole Einar Bjørndalen da han tok sølv på lørdagens 10 kilometer sprint i Holmenkollen.

42-åringen skjøt en god serie med fem treff og gikk ut som nummer fire etter første skyting. Veteranen fulgte opp med fullt hus også på siste skyting gikk til slutt i mål som nummer to, 26,9 sekunder bak suverene Martin Fourcade.

– Det kunne like gjerne blitt gull i dag, og det føles egentlig som et gull. Det er bare det at jeg har en umenneskelig skiskytter mot meg. Han er en maskin som likevel er menneskelig, sier Bjørndalen om Fourcade til TV 2.

Imponert av Fourcade
Med sølvet tok superveteranen sin 54. (!) internasjonale medalje. Også Fourcade skjøt feilfritt både på liggende og stående.

– Han er ikke umenneskelig. Man kan ta ham på en topp dag, men akkurat i dag var han veldig god. Det er bare å gratulere ham med prestasjonen, sier Bjørndalen.

Serhij Semenov fra Ukraina tok bronsen, mens Johannes Thingnes Bø ble nummer fire med én bom på siste skyting. Lillebror Bø var svært skuffet, særlig fordi bomskuddet nesten var som et vådeskudd å regne.

– Det var egentlig et godt løp. Jeg åpnet hardt og gikk for gullet fra start. Jeg var med etter liggende skyting, men så går det av et skudd før jeg får begynt. Det er utilgivelig, og derfor er jeg veldig skuffet, sier han til TV 2.

– Hvordan skjedde det?

– Jeg prøver å ligge veldig tett på avtrekkeren, slik at det da er mindre som skal til for å løse skuddet. Jeg kom for tett på med fingeren, og medaljen ryker på det. Gullet hadde jeg ikke klart i dag, men jeg hadde tatt sølvet. Og det er veldig mye bedre enn en fjerdeplass, sier han svært skuffet.

Emil Hegle Svendsen ble nummer 17, Tarjei Bø nummer 54 og Erlend Bjøntegård nummer 69.