Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viktor Durasovic slo bedre rangerte og mer rutinerte Laurynas Grigelis 3-2 i Norges første kamp mot Litauen på 2. nivå i Davis Cup i tennis.

– Det var så jevnt som det går an å bli. Begge spilte bra, og det var generelt mange bra poeng. Først og fremst er jeg glad for å kunne gi Norge 1-0-ledelse, sier Durasovic til NTB.

18-åringen fikk en dårlig start på oppgjøret og lå under 0-3 i starten av første sett. Durasovic hentet forspranget mesterlig opp og vant til slutt 7-5. I annet sett gikk det tyngre. Der ble det 3-6 tap.

I det tredje settet tok unggutten seg inn igjen. Begge spillerne gjorde det godt på egen serve, men på 5-4, brøt Durasovic litaueren og gikk opp i 2-1-ledelse. Samtidig slet nordmannen med kramper.

Grigelis skjerpet seg i fjerde sett. 24-åringen tok umiddelbart i breakpoint og vant settet 6-4. Det hele gikk til et avgjørende femte sett.

Der hevet Durasovic spillet sitt igjen og ristet av seg krampene, men også Grigelis spilte bra. Ingen klarte å bryte på motstanderens serve og de fulgte hverandre helt til døra.

Det hele gikk til tiebreak. Da sto det norske talentet virkelig fram og spilte glimrende. Durasovic vant 7-2 i tiebreak og seiret 3-2 i sett etter en nesten fire timer lang kamp.

Ruud tapte
Casper Ruud (17) møtte litaueren Ricardas Berankis, som er topp 100 i verden, i sin David Cup-kamp i dag.

– I min kamp ble det litt for tungt. Han var god han Ricardas Berankis. Han liker også å spille på raske baner innendørs som det er her, så han ble rett og slett for god i dag! Pluss at dette underlaget som vi spiller på ikke helt er min favoritt, så jeg følte meg ikke helt komfortabel utpå der. Jeg følte at han var litt bedre og sterkere enn meg på alt. Det er jo 1-1 etter i dag så vi skal gå ut i doublen i morgen og gi alt vi har for å gå for seieren! Vi håper fortsatt på seier totalt så klart, sier Ruud til TV 2.

Ruud måtte bryte forrige turnering på grunn av kjenninger til en håndleddskade han tidligere har slitt med.

– Det var ikke krise, men forrige gang lot jeg det kanskje gå for langt, så jeg var fokusert på å ikke ta noen sjanser. Dette blir et utrolig viktig og spennende år for meg hvor jeg kan ta store steg på rankingen. Jeg har trent denne uken og det kjennes bra, sa Ruud før han dro til Litauen.

– Jeg kjenner ingen ting til håndleddskaden så det er positivt, når TV 2 snakker med han fredag kveld.

(©NTB/TV 2 Sporten)