Iversen banket Northug og Ustjugov

Emil Iversen rykket fra romkameraten på den siste runden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag var det klart for andre løp i Ski Tour Canada, 17,5 km klassisk fellesstart.

Emil Iversen var sterkest i avslutningen og slo romkameraten Petter Northug og gårsdagens sprintvinner Sergej Ustjogov. Russeren leder fortsatt sammenlaget seks sekunder foran Iversen og elleve sekunder foran Northug.

Se Iversen vinne øverst i saken! Video med tillatelse fra NRK.

– Kanskje min beste dag i hele sesongen

– Det er det beste rennet jeg har gått i mitt liv. Det passet bra at det kom i dag, forklarte Iversen til TV 2.

Et fall på den første runden hindret Martin Johnsrud Sundby i å hevde seg i toppen. Han endte på fjerdeplass i mål, 39,8 sekunder bak vinneren. Dermed tapte han nye sekunder til trioen i tet.

Det er svært kritisk for Sundby med tanke på sammenlagtseieren. Nå er han 1.39 bak leder Ustjogov på en fjerdeplass. Det tror han blir tøft å hente inn.

– En må holde seg på beina skal en være med i det selskapet her. Kjedelig å gå på trynet der. Jeg taper veldig mye på det, selvfølgelig, forklarte Sundby til TV 2.

Didrik Tønseth ble nummer seks, mens Hans Christer Holund ble nummer åtte.

Sundby jaget tettrioen

Etter en litt rolig start satte Sergej Ustjugov opp tempoet etter 1,1 km. Da sprakk feltet opp og russeren ble jaget av hele fem nordmenn. Martin Johnsrud Sundby, som startet på en 19. plass, kom seg fort frem i feltet og hang godt med.

Men før passeringen på 4,6 km havnet Johnsrud Sundby et stykke bak ledergruppen. Det var i utforkjøringen før passeringen at nordmannen tapte tid, men kameraene fanget ikke opp hva som skjedde. NRK fikk imidlertid bekreftet senere i løpet av Johnsrud Sundby falt.

Sammen med russeren fikk Emil Iversen og Petter Northug en luke ned til Finn Hågen Krogh og Johnsrud Sundby.

Verdenscuplederen maktet aldri å hente inn igjen forspranget til tettrioen, og seieren skulle gjøres opp mellom Northug, Iversen og Ustjugov.

Emil Iversen prøvde et rykk på den siste runden og fikk noen meter. Petter Northug prøvde å tette luken, men klarte ikke å hente inn Iversen på den siste runden.