Bjørndalen (42) holder døren på gløtt for å fortsette karrieren

Mens Martin Fourcade er helt sikker på at superveteranen fortsetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holmenkollen (TV 2): Mens resten av skiskytterlandslaget ladet opp til VM på Beitostølen i forrige uke, var Ole Einar Bjørndalen og lastebilen stasjonert på Sjusjøen.

Der fungerte Bjørndalen som en slags altmuligmann – faktisk henvendte han seg til TV 2 for en håndsrekning på standplass i forbindelse med innskytingen, men Bjørndalen har tross alt unik erfaring med hvordan man forbereder seg til mesterskap.

Tror ikke Bjørndalen gir seg

Siden han foretok en U-sving etter Sotsji-OL i 2014, og bestemte seg for å fortsette karrieren i ytterligere to år, har VM i Holmenkollen vært blinket ut som et passende karrierepunktum.

Men i skiskyttermiljøet er det få som tror at Bjørndalen faktisk kommer til å gi seg. Verdens beste skiskytter, Martin Fourcade, var ikke i tvil på TV 2 spørsmål i går:

– Jeg har sagt hele tiden at Bjørndalen kommer til å fortsette. Det er jeg sikker på, svarte franskmannen.

Og nå utelukker heller ikke hovedpersonen selv at han kommer til å fortsette karrieren.

Svarer etter VM

TV 2 spurte først om det var noe nostalgi forbundet med det å avslutte karrieren med et mesterskap på hjemmebane.

– Overhodet ikke. Nå kjører jeg all inn. Jeg gleder meg veldig, og skal være glad for å få delta i et mesterskap i Kollen.

– Kan resultatene i VM påvirke din beslutning om å legge opp?

– He-he, jeg ventet på det, svarer Bjørndalen, før han fortsetter:

– Det får jeg svare på etter mesterskapet.

Traileren kan forlenge karrieren

Tidligere har Bjørndalen konsekvent svart at planen er å gi seg etter 2016-sesongen, mens han nå altså holder døra på gløtt.

TV 2s skiskytingekspert Ole Kristian Stoltenberg blir mer overrasket om Bjørndalen legger opp enn om han ikke gjør det.

– Han har en trailer nå som han bare har fått prøve litt, og så lenge Bjørndalen ser en mulighet for utvikling, tror jeg han ser framover. Men jeg tror han bør ta en helsesjekk: Det gjelder å komme ut av karrieren uten varige men også, men om han kan forsikre seg så godt det går om at kroppen holder, er det forsvarlig å presse på et par sesonger til, sier han.

– Vil presse ut enda mer

Bjørndalen har nærmest trent som en toppidrettsutøver siden han var 12 år gammel, det vil si i 30 år.

Han er tidenes mestvinnende vinterolympier og den ubestridte kongen av skiskyting. Men lastebilen han fikk før denne sesongen - som han hadde ventet to år på - har innfridd forventningene og vel så det.

Etter verdenscupseieren i Østersund før jul ga Bjørndalen mye av æren for triumfen til treningen han har lagt ned i sin nye doning, et rullende fitnessenter på 20 tonn.

Og kanskje blir det karriereforlengende.

– Jeg tror traileren har trigget ham til å se om han kan presse ut enda mer av en sitron som allerede er smadret flere ganger, sier Stoltenberg.