Christina Vukicevic Demidov avslørte mandag på God morgen Norge at hun og ektemannen Vadim Demidov skal bli foreldre for første gang.

– Dette gleder jeg meg til, sier hun.

Hekkeløperen giftet seg med Brann-spiller i 2014. Nå venter de sitt første barn. 28-åringen har termin i månedsskiftet juni/juli.

INGEN BJØRGEN: Vukicevic velger å legge opp på toppnivå – i motsetning til Bjørgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
INGEN BJØRGEN: Vukicevic velger å legge opp på toppnivå – i motsetning til Bjørgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

– Jeg har holdt det skjult. Jeg ville si det selv, og informere våre nærmeste først, sier Vukicevic til God morgen Norge.

– Vil ikke bli som Bjørgen
Graviditeten betyr at toppidrettssatsingen er over.

– For meg er det over. Jeg vil ikke kombinere småbarnslivet med toppidrett. Det er jeg ikke motivert for, sier hun, og legger til:

– Jeg kommer ikke til å bli som Marit Bjørgen, men selvsagt kommer jeg til å fortsette med å trene. Det har jeg gjort hele livet, sier hun videre.

– Jeg trener nesten like mye som før graviditeten, men nå dropper jeg hopp.

– Er det trist?

– Jeg synes ikke det er trist. Jeg har alltid visst at når jeg ble gravid, kom toppidrettslivet til å være over, sier Vukicevic.

KJENDISPAR: Brann-spiller Vadim Demidov og Christina Vukicevic blir foreldre til sommeren. Dermed legger hun også opp som hekkeløper.
KJENDISPAR: Brann-spiller Vadim Demidov og Christina Vukicevic blir foreldre til sommeren. Dermed legger hun også opp som hekkeløper.

Ser OL i Rio fra sofakroken
Vukicevic hadde tidligere som mål å være med i OL i Rio i sommer, men nå kommer hun til følge med på TV i stedet.

– Jeg kommer til å sitte med en baby i armene og se det hele på tv, sier hun.

28-åringen starter nå treningsblogg og skal gi ut bok.

– Jeg prøvde å gjøre comeback i fjor, med tanke på å komme tilbake på friidrettsbanen. Men jeg klarte aldri å få noe skikkelig resultat. Mentalt er jeg fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre all den treningen jeg skulle. Jeg sto på startstreken og hadde kommet meg opp på et bra fysisk nivå. Men så ble jeg skadet igjen. Idretten er brutal sånn, og når du i etterkant finner ut at du er gravid, var det et enkelt valg.