Manchester City vant høydramatisk ligacupfinale på straffespark

Ligacupfinalen ble avgjort på en dramatisk straffekonkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Manchester City 1-1 (2-4 etter straffespark)

Manchester City slo Liverpool etter straffespark-konkurranse og vant ligacupfinalen søndag ettermiddag.

Lucas, Philippe Coutinho og Adam Lallana ble de store straffesynderne for Liverpool.

Fernandinho så lenge ut til å bli matchvinner i ordinær tid, men en sen scoring av Coutinho sikret ekstraomganger.

I straffesparkkonkurransen bommet først Fernandinho for Manchester City. Så bommet Lucas for Liverpool. Det så mørkt ut for Liverpool da Coutinho bommet på Liverpools påfølgende straffespark. Det ble enda verre da Adam Lallanas forsøk ble stoppet av Wilfredo «Big Willy» Caballero. Yaya Touré fikk æren av å score det avgjørende målet i straffespark-konkurransen.

– Dette var Caballeros øyeblikk. Dette var hans straffesparkkonkurranse. Han var der som en blekksprut og han tok alt som kom etter at Emre Can scoret og ga Liverpool en fin start på straffesparkkonkurransen. Etter det var det Caballero-show, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker da avgjørelsen hadde falt.

– Jeg ville heller tapt pokalen enn ikke å holde ord, sa Pellegrini etter finalen, ifølge BBC.

Han hadde nemlig lovet Caballero å stå alle Manchester Citys kamper i ligacupen.

– Pressen ventet bare på å kritisere meg dersom Caballero gjorde en feil. Jeg stolte på ham. Jeg er veldig glad på alles vegne, men mest på hans fordi han fortjente det.

Spilte med Lucas som midtstopper
Et skadeplaget Liverpool-lag uten Dejan Lovren og Martin Skrtel stilte med Lukas (!) som midtstopper ved siden av Mamadou Sakho. Sistnevnte måtte gi seg halvveis i første omgang etter en skalling med lagkamerat Emre Can noen minutter tidligere. Sakho var tydelig uenig i Klopps avgjørelse om å bytte inn Kolo Touré, for midtstopperen kastet en flaske i sinne etter byttet.

Ropte på straffe
Byttet ble gjort like etter at Sergio Agüero holdt på å sende de lyseblå i ledelsen. Argentineren utnyttet at en fortumlet Sakho gled og fikk skyte fritt fra tjue meter. Liverpool-keeper Simon Mignolet reagerte lynraskt. Han fikk en hånd på avslutningen og slo den i stolpen og ut.

Etter 32 minutter ropte Liverpool på straffespark da Alberto Moreno gikk i bakken innenfor Manchester Citys 16-meterfelt.

– Hadde det skjedd ute på banen ville det definitivt blitt frispark. Etter regelboken skulle det vært straffe, men jeg tror ikke det er noen av lagene som er uenige i at det ikke ble dømt straffe, sier Jens Fjellström, som kommenterte episoden i TV 2s studio.

Mignolet-tabbe
Mignolet gjorde en fantastisk redning på Agüeros skudd i første omgang, men belgieren var langt fra like patent da Fernandinho prøvde lykken fra skrått hold fire minutter etter pause.

Skuddet gikk under Liverpools sisteskanse.

– Vi må sette et gedigent spørsmålstegn bak Mignolets opptreden der, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Den bør han ta. Det hadde ikke blitt mål om han hadde stått i ro, la Brede Hangeland til.

Etter en knapp time burde Raheem Sterling lagt på til 2-0. Den tidligere Liverpool-spilleren fikk et lekkert gjennomspill fra David Silva, men bredsidet ballen utenfor mål fra sju meter.

Manchester City var virkelig giftige i denne perioden. Agüero ble satt opp i en én-mot-én situasjon med Moreno like etter Sterlings store mulighet. Liverpool-backen kastet ut en fot og Manchester City-spilleren gikk i bakken. Til store protester fra de lyseblå spillerne valgt dommer Michael Oliver å vinke spillet videre.

Coutinho-scoring
Liverpool virket å være tom for ideer sju minutter før full tid, men ut av ingenting kom utligningen.

Nathaniel Clyne gjorde en god forsvarsjobb og vant igjen ballen etter et mislykket Liverpool-angrep. Ballen endte opp hos Daniel Sturridge, som banket ballen hardt inn foran mål. På bakerste stolpe ventet innbytter Adam Lallana. Avslutningen hans gikk i stolpen, men Philippe Coutinho var våken på returen.

Brasilianeren bredsidet ballen i nettet til manager Jürgen Klopps elleville begeistring. Dermed var lagene like langt.

Det ble ingen flere scoringer i ordinær tid. Det måtte ekstraomganger til for å skille lagene.

Nervepirrende ekstraomganger
Første ekstraomgang forløp lenge uten de store hendelsene, men like før omgangen var over gjorde Mignolet opp for tabben på Fernandinho-målet. Liverpool-keeperen vartet opp med en glimrende enhåndsredning på et forsøk fra Agüero.

Liverpool kom sterkere tilbake i annen ekstraomgang. Manchester City-keeper Wilfredo Caballero sto godt plassert og stoppet en farlig heading fra innbytter Divock Origi.

James Milner holdt på å rote det til like etterpå. En svak heading tilbake til keeper ble snappet opp av Agüero, men Manchester City-spissens avslutning gikk over mål.

Uten scoringer måtte det straffespark til for å skille lagene. Der var Manchester City sterkest.