Kristoff skuffet i klassikeråpning

Greg Van Avermaet gikk til topps i prestisjetunge Omloop Het Nieuwsblad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff havnet langt bak de beste og skuffet i Omloop Het Nieuwsblad, det tradisjonelle åpningsrittet for klassikersesongen.

Greg Van Avermaet vant rittet etter en sugende spurt. Peter Sagan ble nummer to.

– Jeg satt greit med i gruppen bak Sagan. Jeg var langt foran da det var 35 kilometer igjen. I en sving før brosteinspartiet kjørte noen inn i bakhjulet mitt, som ble skjevt. Da klarte jeg ikke å trå en meter, sier Kristoff til TV 2.

– Jeg kom meg raskt på sykkelen, men da jeg kom inn på brosteinspartiet var det en stort velt. Da var det kaos, og jeg satt fast. Da var løpet over, fortsetter Kristoff.

Se spurten i videovinduet øverst!

Laengen imponerte
Nordmannen innrømmer at han ikke følte seg helt topp.

– Jeg var ikke god nok til å henge med dem som stakk. Jeg kunne ikke kjempet om seieren, men jeg kunne kjempet om plassene bak den første gruppen. Jeg mangler litt, sier Kristoff.

Kristoff: – Noen kjørte inn i bakhjulet mitt

Vegard Stake Laengen ble beste nordmann. Han kom inn med hovedfeltet like bak Van Avermaet.

– Det var litt tungt i starten, men så løsnet det, sier Stake Laengen til TV 2.

Kristoff satt i hovedfeltet store delen av dagen, men med rundt 40 kilometer igjen havnet nordmannen og Katusha-laget skikkelig på hæla.

Kristoff hang ikke med da toget gikk i de avgjørende brosteinspartiene. En rekke velt gjorde at hovedfeltet ble splittet i mange smågrupper. Kristoff havnet i bakleksa og klarte aldri å hente inn sekundene han tapte.

Flere favoritter veltet
12 utbrytere fikk tidlig en stor luke i front. Det første virkelige angrepet fra favorittene kom i Taaienberg, med litt mindre enn 60 kilometer igjen. Da gikk Team Sky-rytteren Luke Rowe til. Han fikk med seg stortalentet Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Greg Van Avermaet (BMC) og Peter Sagan (Tinkoff).

Topp 10 Omloop Het Nieuwsblad:

1. Greg Van Avermaet (BMC)
2. Peter Sagan (TNK)
3. Tiesj Benoot (LTS)
4. Luke Rowe (SKY)
5. Alexis Gougeard (AG2R)
6. Jens Debusschere (LTS)
7. Adrien Petit (DEN)
8. Edward Theuns (TSF)
9. Jasper Stuyven (TSF)
10. Matthieu Ladagnous (LTS)

Kvartetten holdt et høyt tempo i front, samtidig som flere velt skape kaos i hovedfeltet. 40 kilometer før mål gikk Phillipe Gilbert i bakken. Da hadde akkurat Tony Martin vært i bakken.

Veltene gjorde at Alexander Kristoff havnet i en gruppe et stykke bak hovedfeltet.

En etter en måtte utbryterne gi opp kjøret til Rowe, Benoot, Van Avermaet og Sagan. Kun tapre Alexis Gougeard (Ag2r La Mondiale) klarte å henge på kvartetten.

Hovedfeltet kom i stor fart bakfra, og holdt på å ta igjen kvintetten på de siste kilometerne. Med to kilometer igjen var avstanden bare 20 sekunder, men gruppen i front holdt unna.

Til slutt ble det en populær hjemmeseier for Van Avermaet.

PS! Thor Hushovd er eneste nordmann som har vunnet Omloop Het Nieuwsblad. Han vant i 2009.