ØNSKET AV CITY: Toni Kroos og Isco er to av spillerne Pep Guardiola vil ha til Manchester City.  AFP PHOTO / Paul CROCK
ØNSKET AV CITY: Toni Kroos og Isco er to av spillerne Pep Guardiola vil ha til Manchester City.  AFP PHOTO / Paul CROCK Foto: Paul Crock

Fotballryktene: 
– Guardiola vil hente trio fra Real Madrid

Og Arsenal vil selge landslagsstjerne til sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lørdag og timene tikker mot en ny Premier League-runde.

Men hva er vel en skikkelig fest uten et vorspiel?

Og når du venter på en fotballfest, så får du ikke bedre vorspiel en en solid dose med overgangsrykter.

Len deg tilbake, nyt morgenkaffen og kos deg med mer eller mindre sjokkerende rykter om nettopp ditt favorittlag.

Til sommeren overtar Pep Guardiola managerroret i Manchester City, og han er lovet nærmest ubegrensede midler for å bygge det laget han selv ønsker. Og den tidligere Barcelona-treneren har for mye respekt for gamleklubben til å hente noen derfra, men Real Madrid plukker han med glede fra hverandre. Don Balon skriver nå at Guardiola har sett seg ut tre spillere fra de kongelige i den spanske hovedstaden. Marcelo, Toni Kroos og Isco er trioen han ønsker å hente til England og kle opp i lyseblått.

Venstrebackene til The Citizens er kanskje ikke de som har overbevist mest denne sesongen. Verken Aleksandar Kolarov eller Gael Clichy fremstår som de som vil løfte de lyseblå helt opp i europatoppen. Nå hevder Calcio Mercato at Guardiola vil hente Juventus-backen Alex Sandro til sommeren. Men den gamle damen fra Torino har ingen planer om å la brasilianeren gå, så City må trolig ut med over 470 millioner kroner, noe som kanskje er noe stivt for en venstreback.

Den spanske sportsavisen Sport hevder at Manchester City allerede har sikret seg den franske midtstopperen Aymeric Laporte. 21-åringen har lenge vært på ønskelisten til byrival Manchester United, men nå skal det være klart at han forlater Athletic Bilbao til fordel for en fremtid på Etihad Stadium. Men han blir ikke noen billig mann. For City må nok belage seg på å betale utkjøpsklausulen i kontrakten hans på 475 millioner kroner.

Manchester United på sin side har nedjustert siktet litt i overgangsjakten. Det handler ikke lenger om verdensstjerner, men om unge gutter som kan løfte dem tilbake til toppen om noen år. Ifølge Weser Kurier har de røde djevlene i lang tid fulgt Werder Bremens 17 år gamle angriper Johannes Eggestein. Han har scoret 69 mål på 71 kamper for Werders U17- og U19-lag denne sesongen, og er også ønsket av Borussia Dortmund.

En litt mer etablert kar som skal stå på Manchester Uniteds ønskeliste er Fiorentinas midtbanespiller Federico Bernadeschi. Calcio Mercato hevder at de allerede har fått et bud på 265 millioner kroner avslått av Firenze-klubben. Manchester United må visst opp i 380 millioner før det er aktuelt for de lilla å selge.

Alex Oxlade-Chamberlain har lenge vært ung og lovende, men hver gang han ser ut til å skulle ta steget opp og etablere seg i Arsenals førsteoppstilling, så er han blitt skadet. Ifølge The Independent skal nå Arsene Wenger ha gitt opp å gjøre 22-åringen til en virkelig toppspiller og skal være villig til å selge ham til sommeren dersom han får mer enn 180 millioner kroner for ham. Og det ville sikkert være bra for Oxlade-Chamberlain å komme til en mindre klubb der han kan bygge seg opp slik at han blir klar for å spille for et topplag igjen. Sånn sett passer det bra at Chelsea og West Ham har vist interesse.

Ikke overraskende er nå Barcelona på banen for å hente tilbake Hector Bellerin. I likhet med Cesc Fabregas kom Bellerin til Arsenal fra Barcas ungdomsakademi La Masia, og nå som han er blitt en internasjonalt anerkjent høyreback, så vil selvsagt katalanerne ha ham tilbake. Og i kjent Barcelona-stil så bruker klubben sine spanske landslagsspillere til å fiske. Sport skriver at Andres Iniesta og Gerard Pique skal tatt en prat med 20-åringen etter Champions League-møtet mellom lagene tidligere i uken, der de skal ha fortalt ham at Dani Alves er 32 år og neppe blir yngre i årene som kommer.

Newcastle kan vel neppe beskyldes for å ha overprestert denne sesongen, men manager Steve McClaren har likevel stått last og brast med stort sett samme mannskap. Det har gjort at unggutten Rolando Aarons har funnet ut at fremtiden hans ikke er på St. James' Park. Tutto Mercato Web skriver at både AC Milan og Juventus har fått med seg at 20-åringens kontrakt går mot slutten, og at han bare har fått startet tre Premier League-kamper denne sesongen. Men likevel er det Arsenal som skal være favoritt til å sikre seg Aarons.

En annen spiller som ser ut til å flytte på seg til sommeren er Watford-spissen Odion Ighalo. Hornets-manager Quique Flores innrømmer at han neppe klarer å holde på 26-åringen etter denne sesongen, og Arsenal har allerede vist interesse for den tidligere Lyn-spilleren, skriver The Sun. Men Wenger må sørge for å få signaturen til nigerianeren før han spretter champagnen og feirer overgangen. For et håndtrykk og en gentlemen's agreement har vist seg tidligere ikke å være nok for Ighalo.

Zlatan Ibrahimovic har fridd til Premier League-klubbene. Svensken er bosmanspiller til sommeren, og vil gjerne vise seg frem i England også. Men storklubbene har foreløpig latt vente på seg. Nå er det likevel en engelsk klubb som vurderer om de skal hente 34-åringen, skriver The Sun. Men det spørs om West Ham er klubben Zlatan hadde i tankene da han lanserte seg som Premier Leagues store stjerne neste sesong.

Det er nok mange som blir overrasket dersom Simon Mignolet starter neste sesong som Liverpools førstekeeper. Omtrent det som kan krype og gå av keepere rundt om i Europa er blitt koblet til de røde det siste året. Nå hevder Marca at Liverpool har hatt speidere og sett på Real Betis-keeper Antonio Adan de siste ukene. Og 28-åringen har en utkjøpsklausul på bare 76 millioner kroner, noe som gjør ham veldig attraktiv for Jürgen Klopp.

Er det noen som husker Andrej Arsjavin? En liten lat russer, som la ned mer tid hos frisøren sin enn på treningsfeltet da han var i Arsenal? Karrierepilen har ikke akkurat pekt oppover etter at han forlot The Gunners. Etter noen år som programhelt i moderklubben Zenit St. Petersburg, gikk ferden videre til Kuban Krasnodar, men etter bare åtte kamper på et halvt år, ble han løst fra kontrakten 1. februar. Men Arsjavin gir ikke opp fotballkarrieren helt ennå. For det er ganske mye penger i kasakhstansk fotball for tiden, og et navn som hans er alltid attraktivt for klubber der navn teller mer enn innsats. Nå har han signert for Kairat og har signert en ettårskontrakt med klubben, skriver Inform.