Deilas Celtic kjempet seg til uavgjort med ti mann

Celtic tok en oppskriftsmessig ledelse borte mot Hamilton Academical, men en Celtic-utvisning ga vertene håp. Til slutt berget hjemmelaget 1-1 mot Deila og co.

Leigh Griffiths sendte Celtic i føringen på straffespark etter 35 minutter, men seks minutter etter fikk Dedryck Boyata marsjordre av dommer Craig Thomson.

Dermed måtte gjestene fra Glasgow spille over en omgang med ti mann, noe hjemmelaget utnyttet.

Etter 73 minutter utlignet Eamonn Brophy til 1-1, et resultat som sto seg kampen ut.

Celtic burde imidlertid ha doblet ledelsen like før utligningen, men Griffiths bommet på gjestenes – og kampens – andre straffespark.

Resultatet gjør at Celtic har 62 poeng på tabelltoppen i den skotske eliteserien.

Aberdeen er sju poeng bak, men har en kamp til gode på Deilas mannskap. Hamilton Academical er tabellnier med 31 poeng.