Kristoff vil kopiere drømmesesongen: – Vanskelig å bestille triumfer

Alexander Kristoff tar sikte på å hevde seg i klassikerne også denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med tre etappeseire i Tour of Qatar og to etappeseire i Oman ligger Alexander Kristoff foran skjema for å kopiere fjorårets knallsesong.

– Det er deilig. Det var sånn jeg åpnet i fjor også cirka, så det gir selvtillit inn mot klassikerne, sier Kristoff til TV 2.

For det er hovedsakelig de store rittene på vårparten Kristoff retter blikket mot. I 2014 ble han den første nordmannen som vant en av de fem store klassikerne, da han rullet først over målstreken i Milano-Sanremo.

Vil vinne et monument
Forrige sesong knuste han konkurrentene og vant Flandern rundt. Det er en blodtørstig 28-åring som står på startstreken når våren kommer.

– Det beste hadde vært å vinne et monument igjen. Det er vanskelig å bestille ett hvert eneste år, men jeg skal prøve på det.

Etter den fabelaktige vårsesongen var forventningene store til Norge største spurthåp i Tour de France. I en ellers strålende sesong var det litt skuffende at det ikke ble noen etappeseirer i Frankrike.

– Det blir viktig å refokusere på Tour de France etterpå, men nå er det først og fremst klassikerne jeg tenker på, slår Kristoff fast.

Lørdag ruller klassikersesongen i gang med Omloop Het Nieuwsblad. Alexander Kristoff har tidligere slitt med å hevde seg i semiklassikeren, og har en ellevteplass som beste resultat i det belgiske endagsrittet.

I tillegg til Kristoff er også Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen og Vegard Breen å se på startstreken.

TV 2 viser rittet på Sportskanalen klokken 14.15 på lørdag.