Det stod mellom Nyjah Huston, Shane O'Neill, Alec Majerus, Luan Oliveira, Curren Caples og Louie Lopez i finalen av skate street i X Games Oslo.

Etter tre energiske omganger var det forhåndsfavoritten Nyjah Huston som tok gullet, foran Shane O'Neill og Luan Oliveira. Men seiersmarginen var alt annet enn stor.

– Shanes første run var sykt. Luans siste run var sykt. Jeg og Shane stod sammen og så på da Luans poengsum kom opp. Vi visste ikke helt hva som ventet. Det kunne bli både 95 og lavere enn oss. Jeg vil si gratulerer til alle sammen med en fantastisk konkurranse. For meg er det en utrolig følelse å slå disse dyktige kjørerne. Det er stort å vinne den første konkurransen i Norge noensinne foran et godt publikum, sa vinneren etter konkurransen.

Ekstremt høyt nivå

Brasilianske Luan Oliveira trodde kanskje han hadde satt standarden umiddelbart da han landet et run til 88 poeng.

Like etter fulgte imidlertid amerikanske Shane O'Neill opp med råsterke 92 poeng. Nyjah Huston svarte landsmannen med 93 poeng.

Og da var kun utøvernes første run unnagjort.

Finalen skulle vise seg å bli en kamp mellom trioen, som gjennom hele konkurransen hakket mer imponerende enn resten. Samtlige tre falt imidlertid i løpet av run 2, før siste run ble en oppvisning i hard og teknisk skating.

Luan Oliveira startet med et run som var så krevende at han like etter løp ut for å kjøle seg ned i frisk Oslo-luft. Alec Majerus hevet seg også betydelig med 89.66 poeng, som imidlertid «bare» holdt til fjerdeplass for den lovende 20-åringen.

Da Shane O'Neill feilet i sitt siste run, ble det klart at Nyjah Huston tok gullet.