Mamma gråt da Pamela (16) tok X Games Oslos første gull

Brasilianske Pamela Rosa var aller best blant jentene i skatefinalen.

De aller første medaljene i det aller første X Games Oslo ble delt ut til jentene i street skate torsdag kveld.

Pamela Rosa tok gull, Lacey Baker sølv og Vanessa Torres tok bronse.

Pamela Rosa og Lacey Baker var de to beste i finalen, mens superstjernen Leticia Bufoni - som har slitt med en vond ankel - ikke helt fikk det til og ble nummer fire.

Pamela Rosa med gullmedaljen.
Pamela Rosa med gullmedaljen.

– Jeg synes de to holder et høyere nivå enn Leticia Bufoni. Jeg hadde trodd hun skulle klare å sette sammen ett run i hvert fall. Hun driver jo med mye annet, kanskje hun var litt ufokusert, sa TV 2s skateboardekspert Henning Braaten.

16 år gamle Pamela fra Sao Paolo i Brasil er i Oslo med moren Evânia da Silva Lima som reisefølge. Etter datterens andre forsøk klappet moren begeistret med tårer i øynene. Da gullet var sikret ble hun helt overveldet av følelser.

– Det er utfordrende for oss at Pamela ikke har noen sponsorer, så vi reiser mye slik at hun kan konkurrere, sa hun til TV 2 etterpå.

Pamela har to X Games sølv fra før. Nå ble det endelig gull.

I seiersintervjuet, der Leticia Bufoni fungerte som tolk, sa Rosa at hun var veldig glad for seieren.

– Jeg var skadet nylig og kunne ikke skate i to måneder. Jeg landet alle triksene mine. Jeg er veldig glad, sa 16-åringen.

Henning Braaten anerkjente Rosas gode skating, men la til:

– Hun skal være glad Alexis Sablone (som ble nummer fire) prøvde på så vanskelige triks. Hun kunne cruiset inn til gull, men så ut som hun forsøkte å vinen herrefinalen.